'Ajax betaalt Fortuna Sittard bij transfer Schuurs naar Torino bijna twee miljoen euro'

door Jesse ter Haar 142

Bron De Limburger

'Ajax betaalt Fortuna Sittard bij transfer Schuurs naar Torino bijna twee miljoen euro'

door Jesse ter Haar 142

Bron De Limburger

Laatst geüpdatet

Ajax moet Fortuna Sittard bijna twee miljoen euro betalen wanneer Perr Schuurs daadwerkelijk voor dertien miljoen euro naar Torino vertrekt, zo schrijft De Limburger. Dit bedrag is opgebouwd uit een doorverkooppercentage en de solidariteitsbijdrage waar de club recht op heeft.

Het regionale dagblad weet immers te melden dat Fortuna Sittard een doorverkooppercentage van vijftien procent bedong bij het verkopen van Schuurs aan Ajax. Daarnaast ontving de club uit Limburg naar verluidt drie miljoen euro voor de verdediger. Het bedrag wordt berekend over de gehele transfersom, inclusief bonussen, die op dertien miljoen euro zou liggen.

Wel moet daarbij in acht worden genomen dat de door Ajax betaalde transfersom van drie miljoen euro daarvan eerst moet worden afgetrokken. Het gaat immers over de winst na doorverkoop. In dat geval ontvangt Fortuna Sittard vijftien procent van tien miljoen euro, wat gelijkstaat aan een bedrag van anderhalf miljoen euro.

Daarnaast kan Fortuna Sittard rekenen op een solidariteitsbijdrage. Dit houdt in dat er maximaal vijf procent moet worden verdeeld over de clubs waarbij een speler tussen zijn 12de en 23ste heeft gespeeld. Vanwege zijn zeven seizoenen bij de club uit Limburg ontvangt Fortuna Sittard een totaal van 2,5 procent. Dit komt neer op een som van 250.000 euro. Opgeteld levert de transfer van Schuurs naar Italië zijn oude club 1,75 miljoen euro op.

Blijdschap in Sittard

Ivo Pfennings, algemeen directeur van de Eredivisionist, is blij met de naderende inkomsten. Een bedrag van bijna twee miljoen euro maakt voor een club als Fortuna Sittard immers een groot verschil. 'Hier doe je het voor. We proberen spelers te halen die na één of twee jaar een nieuwe transfer kunnen maken waarbij wij recht hebben op een doorverkooppercentage. Als het dan ook nog een jongen uit de eigen jeugd betreft, is het helemaal super natuurlijk.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties