'Schuurs ondertekent woensdag na medische keuring contract bij Torino'

door Bart Veenstra 154

Bron Fabrizio Romano

'Schuurs ondertekent woensdag na medische keuring contract bij Torino'

door Bart Veenstra 154

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Perr Schuurs gaat Ajax definitief verlaten, zo meldt Fabrizio Romano woensdagochtend. De verdediger maakt een definitieve transfer naar het Italiaanse Torino.

Schuurs vliegt woensdag naar Italië om daar zijn medische keuring te ondergaan. Als hij de medische keuring doorstaat, tekent hij daarna een contract bij de club uit Turijn. Eerder werd al geschreven dat Schuurs vermoedelijk tot de zomer van 2026 gaat tekenen bij Torino.

Torino betaalt maximaal 12 miljoen euro - inclusief bonussen - voor Schuurs, zo meldt Romano. Eerder werd nog geschreven over een transfersom van minimaal 9,5 miljoen euro, met daarbij bonussen die op kunnen lopen tot maximaal 3,5 miljoen euro. De verwachting is ook dat Ajax een doorverkooppercentage heeft bedongen bij de transfer.

De Telegraaf schrijft later op de woensdagochtend dat het papierwerk rond de transfer van Schuurs inmiddels in orde is. Zodoende heeft hij van Ajax toestemming gekregen om af te reizen naar Italië.

Schuurs al enkele dagen persoonlijk akkoord met Torino

Schuurs zelf bereikte enkele dagen geleden al een persoonlijk akkoord met Torino. De verdediger stond de afgelopen vierenhalfjaar onder contract bij Ajax, maar de Limburger wist nooit een definitieve basisplaats te veroveren. Nadat hij eerst Matthijs de Ligt voor zich moest dulden, heeft hij nu Jurriën Timber voor zich. Schuurs maakte zondag in het competitieduel met FC Groningen (6-1) vermoedelijk zijn laatste minuten als speler van Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.