'Ajax op hoofdlijnen akkoord met Torino over transfer Schuurs'

door Justin Fokkens 444

Bron De Telegraaf

'Ajax op hoofdlijnen akkoord met Torino over transfer Schuurs'

door Justin Fokkens 444

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Perr Schuurs vervolgt zijn loopbaan zo goed als zeker in Italië. De Telegraaf meldt zaterdagavond dat Ajax en Torino op hoofdlijnen een overeenstemming hebben bereikt over een overgang van de centrale verdediger. Daarmee komt er naar alle waarschijnlijkheid een einde aan de periode van de verdediger in Amsterdam.

Beide clubs hebben elkaar zaterdagavond gevonden omtrent de transfersom voor de centrale verdediger en hopen zondag het papierwerk in orde te maken. Indien dit is gebeurd, zal Schuurs afreizen naar Turijn om zijn transfer af te ronden. Voor de speler met een verleden bij Fortuna Sittard ligt een contract tot 2026 klaar in Italië.

Torino zal een vast bedrag van 9,5 miljoen euro naar Amsterdam overmaken. Verder is een maximaal bedrag van 3,5 miljoen euro aan bonussen overeengekomen. Daarmee maakt de landskampioen een forse winst op de Ajacied. In 2018 namen de Amsterdammers hem namelijk voor drie miljoen euro over van Fortuna Sittard.

Opvolger in de startblokken

Met het vertrek van Schuurs hoopt Ajax een nieuwe centrale verdediger aan de selectie toe te voegen. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid de Turkse verdediger Ahmetcan Kaplan. De negentienjarige speler van Trabzonspor heeft met de Amsterdammers al een mondeling persoonlijk akkoord bereikt over een verbintenis van vijf seizoenen.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

De bookmaker verwacht veel doelpunten bij Ajax - FC Groningen! Verwacht jij dat er minimaal vier doelpunten vallen? Zet in en krijg 1,80 keer je inzet terug bij minimaal vier goals!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties