Buitenland: Schuurs houdt als basisspeler de nul met zegevierend Torino

door Jesse ter Haar 219

Richting het WK in Qatar wordt er volop gevoetbald en zodoende wordt er ook dit weekend weer gevoetbald in de buitenlandse competities. Meerdere oud-Ajacieden zullen in de komende dagen in actie komen en hun prestaties volg je hier!

Maandag 5 september

Ook op maandag werd er volop gevoetbald. Zo werden er drie wedstrijden in de Serie A gespeeld. Het Torino van Perr Schuurs nam het op tegen Lecce. Schuurs verloor met zijn ploeg eerder deze week tegen het Atalanta van Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer en dus was het voor Torino zaak om zich te herpakken. Met Schuurs in de basis ging het daarvoor én slaagde het daarin. De club uit Turijn hield de nul en won met 1-0. Verder speelde het Empoli van Razvan Marin een uitwedstrijd op bezoek bij Salernitana. De Roemeen begon op de bank, maar mocht een klein kwartier voor tijd nog invallen. Empoli kwam van 2-1 nog terug tot 2-2, maar verder kwam het niet.

Zondag 4 september

In de Engelse Premier League stond voor Erik ten Hag, Lisandro Martínez, Antony, Christian Eriksen en Donny van de Beek een topwedstrijd op het programma. In eigen huis ontvingen. Van de Beek was afwezig, maar de overige oud-Ajacieden stonden in de basis. Dat niet alleen, Antony maakte tijdens zijn debuut meteen de openingstreffer. Hij zette daarmee de toon voor een knappe 3-1 zege, waarbij Eriksen nog een assist gaf. Verder trad Joël Veltman met Brighton aan tegen Leicester City en ook dat liep uit op een succes. Veltman speelde de hele wedstrijd tijdens een 5-2 overwinning.

In Duitsland stond het treffen tussen Augsburg en Hertha BSC op het programma. Bij de laatstgenoemde club staat Deyovaisio Zeefuik onder contract, maar hij was er zondag niet bij. Zijn ploeg won wel: 0-2. Marco Bizot nam het in de Franse Ligue 1 met Stade Brest op tegen RC Strasbourg. Bizot stond onder de lat en kwam niet verder dan 1-1. In La Liga nam het Valencia van kersverse aanwinst Justin Kluivert het op tegen Getafe, maar daarbij was de aanvaller nog afwezig. Valencia won wel: 5-1.

Tot slot kwamen er ook in België enkele oud-Ajacieden in actie. Zo kon Jan Vertonghen zijn debuut maken voor RSC Anderlecht, dat een thuiswedstrijd speelde tegen OH Leuven. Hij begon op de bank, maar viel na een klein uur in voor zijn debuut. Een heel groot succes werd het niet, want Vertonghen en de zijnen kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Ook het Royal Antwerp van Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp en Viktor Fischer kwam in actie; het verdedigde in eigen huis de koppositie tegen Westerlo. Alderweireld en Ekkelenkamp stonden in de basis, terwijl Fischer er niet bij was. De koppositie werd eenvoudig en met succes verdedigd, want Royal Antwerp won met 3-0.

Zaterdag 3 september

In de Engelse Premier League speelde Leeds United, de club van Rasmus Kristensen en Pascal Struijk, een uitwedstrijd tegen Brentford. Zij verloren de wedstrijd met 5-2. Struijk begon in de basis terwijl Kristensen niet bij de wedstrijdselectie zat.

Chelsea, de ploeg van Hakim Ziyech won met 2-1 West Ham United. De creatieve linkspoot bleef echter de hele wedstrijd op de bank. Crystal Palace, waar Jaïro Riedewald onder contract staat, speelde een uitwedstrijd tegen het Newcastle United van Sven Botman. Riedewald bleef de hele wedstrijd op de bank, terwijl Botman de hele wedstrijd in het veld stond. Verder speelde het Fulham van Kenny Tete tegen Tottenham Hotspur, de club van Davinson Sánchez. Tete speelde de hele wedstrijd, terwijl Sánchez de hele wedstrijd moest toekijken op de bank. In het Championship speelde Tim Krul met Norwich City een thuiswedstrijd tegen Coventry City. Hij hield zijn doelschoon en wist met zijn ploeg met 3-0 te winnen.

In Duitsland speelt Union Berlin met Sheraldo Becker een thuiswedstrijd tegen Bayern München, de club van Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Becker maakte de openingstreffer en was op deze manier belangrijk voor zijn ploeg. Aan de zijde van Bayern München stond De Ligt 90 minuten binnen de lijnen, Gravenberch viel na ruim een uur spelen in en Mazraoui bleef de hele wedstrijd op de bank zitten. Het Bayer Leverkusen van Mitchel Bakker, Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven speelde een thuisduel met SC Freiburg. Bakker zat niet bij de wedstrijdselectie en Fosu-Mensah kwam na 78 minuten binnen de lijnen voor Sinkgraven. Het duel eindigde in een 2-3 nederlaag.

In Spanje trof het FC Barcelona van Frenkie de Jong Sevilla, de club van Nemanja Gudelj en Kasper Dolberg. Barcelona won dit duel met 0-3. De Jong kwam na ruim een uur binnen de lijnen toen de wedstrijd al gelopen was. Gudelj begon aan de aftrap werd in de rust gewisseld en Dolberg viel in de 57ste in.

In de Italiaanse Serie A speelde Stanislav Lobotka met Napoli tegen SS Lazio. De Ajax opponent wist met 1-2 te winnen. Lobotka werd in de blessuretijd gewisseld. Het Juventus van Arek Milik ging op bezoek bij Fiorentina. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarbij Milik het enige doelpunt van de Oude Dame voor zijn rekening nam. In Frankrijk speelde Olympique Lyon, de club van trainer Peter Bosz en Nicolás Tagliafico, een thuiswedstrijd tegen Angers SCO. De wedstrijd eindigde in een riante 5-0 overwinning, Tagliafico stond de hele wedstrijd binnen de lijnen. slot speelt het Red Bull Salzburg van Maximilian Wöber een thuiswedstrijd tegen WSG Tirol. De thuisploeg van met 2-0 en pakte en kreeg zo de koppositie in handen. Wöber speelde de hele wedstrijd.

Vrijdag 2 september

In de Jupiler Pro League speelde Club Brugge thuis, zonder de geblesseerden Mats Rits en Noa Lang, tegen stadsgenoot Cercle Brugge. De oude club van Alfred Schreuder won met 4-0 van de rivaal en staat daarmee op de tweede plaats in België. In Denemarken speelde het FC Kopenhagen van Mohamed Daramy en Nicolai Boilesen een thuiswedstrijd tegen Silkeborg IF. Daramy begon in de basis, terwijl Boilesen mocht invallen. FC Kopenhagen won met 1-0.

David Neres speelde met zijn Benfica een thuiswedstrijd tegen Vizela. De Braziliaanse aanvaller begon in de basis en was belangrijk voor de Portugese topclub. Neres scoorde na 76 minuten de gelijkmaker namens Benfica. Uiteindelijk won de ploeg van de oud-Ajacied met 2-1 van Vizela door een penalty in de elfde minuut van de blessuretijd.

In Turkije speelde het Trabzonspor van Stefano Denswil en Ajax-huurling Naci Ünüvar een uitwedstrijd tegen Umraniyespor. De oud-Ajax-verdediger speelde negentig minuten mee, terwijl Ünüvar nog niet bij de wedstrijdselectie zat. Denswil en zijn ploeggenoten hielden de nul en scoorden zelf één doelpunt. Trabzonspor won met 0-1 van Umraniyespor.

Shakhtar Donetsk speelde met Lassina Traoré een uitwedstrijd tegen Rukh Lviv. Traoré is net hersteld van een zware blessure en begon daarom op de bank bij de club uit Oekraïne. Hij mocht na 59 minuten invallen bij een 0-0 stand. Uiteindelijk won Shakhtar met 0-1. Hassane Bandé speelde met zijn Amiens SC een wedstrijd tegen Grenoble in de Franse Ligue 2. De oud-Ajacied begon in de basisopstelling en werd na 58 minuten vervangen. Na 69 minuten kwam Amiens SC op voorsprong, de ploeg van Bandé behield die voorsprong en won met 1-0.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.