Schreuder qua puntengemiddelde in rijtje slechtste Ajax-coaches in clubgeschiedenis

door Bart Veenstra 63

Bron Het Parool

Schreuder qua puntengemiddelde in rijtje slechtste Ajax-coaches in clubgeschiedenis

door Bart Veenstra 63

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder behoort qua puntengemiddelde tot de slechtste Ajax-trainers in de clubgeschiedenis. In de laatste twintig jaar presteerde geen Ajax-trainer qua resultaten zo matig als Alfred Schreuder, zo meldt Het Parool.

Schreuder werd donderdagavond na zijn achttiende competitiewedstrijd als trainer van Ajax ontslagen. Van die achttien wedstrijden won hij er negen, speelde hij er zeven gelijk en verloor hij er twee. Het levert de ontslagen oefenmeester een puntengemiddelde van 1,89 per wedstrijd op. Voorganger Ten Hag behaalde gemiddeld 2,47 punten per duel.

Het Parool keek voor het onderzoek alleen naar trainers die minimaal tien competitiewedstrijden coach van Ajax waren. Op basis van het puntengemiddelde was Schreuder de minst presterende Ajax-trainer sinds Co Adriaanse. Hij verzamelde tussen 2000 en 2001 1,88 punt per duel. In de jaren zestig ging het nóg slechter met Ajax. Zo pakte voormalig Ajax-trainer Vic Buckingham in die tijd slechts 1,17 punt per wedstrijd. Jan Wouters, die rond de eeuwwisseling trainer van Ajax was, pakte gemiddeld 1,71 punt per wedstrijd.

Keizer kende veel hoger puntengemiddelde dan Schreuder

In deze eeuw werd slechts één trainer eerder ontslagen dan Schreuder en dat was Marcel Keizer. Hij moest eind 2017 na zeventien duels het veld ruimen. Keizer had echter een veel hoger puntengemiddelde dan Schreuder: 2,24.

Ajax won donderdagavond voor het zevende duel op rij niet in de Eredivisie. Daarmee werd een negatief clubrecord uit het seizoen 1964/65 geëvenaard. Inmiddels heeft Ajax al twintig punten verloren dit seizoen. Dat zijn er al meer dan in heel vorig seizoen toen er negentien punten werden verspeeld. Op dit moment vindt Ajax zichzelf terug op plaats vijf met zeven punten achterstand op koploper Feyenoord.

Ajax is nog altijd favoriet voor de landstitel Ontvang bijna drie keer je inzet als Ajax toch nog kampioen wordt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.