Schreuder: 'Gepusht voor Beelen en hadden ook interesse in Van de Ven'

door Bart Veenstra 100

Bron Voetbal International

Schreuder: 'Gepusht voor Beelen en hadden ook interesse in Van de Ven'

door Bart Veenstra 100

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax heeft onder het bewind van Alfred Schreuder pogingen gewaagd om Thomas Beelen en Micky van de Ven naar Amsterdam te halen. Dat laat de voormalig Ajax-trainer weten tegenover Voetbal International.

Wie wel kwam, is Ahmetcan Kaplan. 'Hij was en is een groot talent waar toen veel interesse in was', weet Schreuder nog. 'We haalden hem voor de toekomst omdat we in Calvin Bassey een speler zagen die snel voor veel geld verkocht kon worden aan een club in de Premier League. We wilden Kaplan halen voor de toekomst, net als Thomas Beelen', vertelt de oud-Ajax-trainer vervolgens.

'Die konden we in de winterstop overnemen van PEC Zwolle omdat de kans groot was dat Jurriën Timber weg zou gaan. We hebben gepusht voor Thomas, maar uiteindelijk is dat niet gelukt', aldus Schreuder over Beelen, die op de radar kwam na een tip van Dick Schreuder, die met Beelen samenwerkte bij PEC Zwolle. Inmiddels speelt Beelen bij Feyenoord.

Ajax had ook interesse in Van de Ven

De komst van Kaplan bij Ajax was ook afhankelijk van een vertrek van Perr Schuurs. De jonge verdediger kwam in Amsterdam lang niet altijd aan spelen toe en dus wilde hij graag een transfer naar Torino maken. 'Daar had ik begrip voor', zegt Schreuder, die vertelt dat Ajax ook interesse had in Micky van de Ven.

'Met het geld dat we voor Perr kregen, konden we Kaplan kopen. Hij is een jongen die er ook heel goed op stond bij andere Europese clubs. Andere opties waren toen niet beschikbaar voor ons. We hadden bijvoorbeeld interesse in Micky van de Ven, maar die bleek te duur', zegt Schreuder tot slot over de huidig verdediger van Tottenham Hotspur.

Schreuder, die positief is over Kaplan, kon uiteindelijk amper werken met de Turkse verdediger. Kaplan kampte met onder meer een zware knieblessure, waardoor hij pas afgelopen zondag - zo'n anderhalf jaar na zijn komst - zijn debuut maakte in Ajax 1. Schreuder op zijn beurt werd vorig jaar januari ontslagen door Ajax.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.