'Nog steeds interesse, maar als Kaplan voor Ajax kan spelen is dat een voorrecht voor ons'

door Bart Veenstra 162

Bron Voetbal International

'Nog steeds interesse, maar als Kaplan voor Ajax kan spelen is dat een voorrecht voor ons'

door Bart Veenstra 162

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ahmetcan Kaplan wil voor zijn kans bij Ajax gaan. Dat laat zijn zaakwaarnemer Necdet Ergezen weten tegenover Voetbal International. De Turkse verdediger werd in de zomer van 2022 gehaald, maar speelde pas afgelopen weekend op bezoek bij AZ zijn eerste minuten in dienst van Ajax 1.

Meerdere langdurige blessures hielden Kaplan voor langere tijd aan de kant. Zodoende moest de jonge Turkse verdediger lang wachten op zijn officiële debuut, maar afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. Met Jorrel Hato als directe concurrent lonken niet per se snel meer minuten, al biedt een formatie met drie centrale verdedigers mogelijk uitkomst voor Kaplan.

Duidelijk is dat de Turk voor zijn kans bij Ajax wil gaan. 'Voordat we bij Ajax tekenden, was er interesse voor hem vanuit de Bundesliga en La Liga’, zegt Ergezen tegenover Voetbal International. ‘Die interesse is er nog steeds, maar als hij voor Ajax kan spelen en een belangrijke rol in de selectie heeft, is dat natuurlijk een voorrecht voor ons.'

Kaplan wacht op zijn kans bij Ajax

'Door zijn kwaliteiten en leeftijd is hij nog steeds interessant voor clubs uit de vijf grootste competities van Europa, maar naar mijn mening moet alles op het perfecte moment gebeuren', gaat zijn zaakwaarnemer verder. 'Ahmetcan heeft een moedig en sterk karakter en daarom kiest hij voor een grote club als Ajax. Hij blijft hard werken en wacht op zijn kans.’

Kaplan is bij Ajax bezig aan zijn tweede seizoen, maar vanwege blessureleed - onder meer een zware knieblessure - kwam hij pas één keer in actie voor de hoofdmacht van de Amsterdamse club. Voor Jong Ajax speelde hij in de afgelopen periode meer wedstrijden en mogelijk lonken nu meer minuten voor de Turk in Ajax 1. Ajax nam hem in de zomer van 2022 voor een bedrag van ruim negen miljoen euro over van het Turkse Trabzonspor.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.