Schreuder gelooft in Europese kansen: 'Heb er een goed gevoel over dat we ver kunnen komen'

door Cristian de Jong 264

Bron Voetbal International

Schreuder gelooft in Europese kansen: 'Heb er een goed gevoel over dat we ver kunnen komen'

door Cristian de Jong 264

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder is nog altijd van mening dat Ajax ver kan komen in Europa. De Amsterdammers beginnen in februari aan hun Europa League-campagne, na uitgeschakeld te zijn in de Champions League. De oefenmeester gelooft in zijn ploeg en zodoende is Schreuder ervan overtuigd dat hij het ver kan schoppen met zijn ploeg.

Schreuder gelooft in de kansen van Ajax, ondanks dat hij erkent dat Ajax nog niet is waar het wil zijn. 'Voor ons is het natuurlijk een hele mooie uitdaging. We zijn nog steeds in opbouw, we zijn nog steeds zoekende. We worden beter, en dan is het weer wat minder', vertelt de Ajax-trainer bij Voetbal International.

Schreuder houdt, ondanks de mindere periode vlak voor het wereldkampioenschap, vertrouwen in een goed einde van Ajax in Europa. 'Ik heb er wel een goed gevoel over dat we ook ver kunnen komen in Europa', gaat hij verder. Ook in de competitie speelt Ajax nog mee om de prijzen, al speelde Ajax een teleurstellende eerste seizoenshelft. De oefenmeester geeft aan dat kampioen worden nog altijd het doel is. 'Dat is wel onze doelstelling. Ondanks wat er verkocht is, zijn we wel verplicht om kampioen te worden, vind ik.'

'Ik denk dat Ajax in Schreuder een uitstekende coach heeft' 

Sparta-trainer Maurice Steijn heeft ook vertrouwen in de Amsterdamse hoofdmacht. Steijn denkt dat Ajax het seizoen alsnog als kampioen af zal gaan sluiten. 'Omdat zij over de beste selectie beschikken. Ik denk dat ze in Alfred een uitstekende coach hebben die dat heel goed kan begeleiden', weet Steijn.

Wel ziet de oefenmeester dat Ajax momenteel in 'zwaar weer' zit, maar ziet ook hoe snel dat kan veranderen in de voetballerij. 'Ik kan me nog een aantal programma's herinneren van een maand geleden waarin niemand meer over Erik ten Hag sprak en had iedereen het over het Ajax van Schreuder', vervolgt Steijn. Ajax zou destijds verder zijn dan het Ajax van afgelopen jaren. 'Dan zie je hoe snel dat kan gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij met deze ploeg kampioen gaat worden', aldus de hoofdtrainer van Sparta Rotterdam.

Check hier de beste voetbal wedtips voor vrijdag 30 december!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.