Schreuder blij met Europees succes Nederlandse clubs: 'Goed voor strijd om de titel'

door Bart Veenstra 19

Bron AS

Schreuder blij met Europees succes Nederlandse clubs: 'Goed voor strijd om de titel'

door Bart Veenstra 19

Bron AS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder is blij met het Nederlandse succes in het Europese voetbal. Naast Ajax overwinteren ook PSV, Feyenoord en AZ in Europa. Zodoende zijn er na de winterstop nog altijd vier Nederlandse clubs actief op Europees niveau.

'Het is een uitstekende ontwikkeling. Het is mooi dat ze alle drie door zijn. Het zijn alle drie concurrenten, dus dat is prima', zegt Schreuder tijdens de persconferentie over het succes van PSV, Feyenoord en AZ. 'Bij PSV was het al duidelijk en bij Feyenoord is het ook een goede ontwikkeling. Zij zaten in een spannende poule en het is mooi dat ze die wedstrijd over de streep konden trekken. AZ heeft zijn plicht gedaan.'

Europese duels mogelijk van belang in titelstrijd

Op basis van de eerdere opmerking van Schreuder zou je kunnen concluderen dat hij blij is dat AZ, Feyenoord en PSV nog in Europa actief blijven, omdat dat mogelijk in het voordeel van Ajax is in de titelstrijd. Schreuder: 'Het is sowieso goed voor het Nederlandse voetbal dat Feyenoord, PSV en AZ het goed doen. Dan krijg je inkomsten en komen spelers in de picture. Maar natuurlijk is het voor de strijd om de titel goed dat er extra wedstrijden zijn.'

In de strijd om de titel speelt Ajax zondagmiddag een belangrijke wedstrijd. In de Johan Cruijff ArenA wacht dan het treffen met PSV. Bij Ajax is het afwachten of Owen Wijndal en Steven Berghuis fit genoeg zijn om te spelen. Op dit moment heeft Ajax een voorsprong van één punt op PSV, terwijl de Eindhovenaren nog een duel meer gespeeld hebben. De wedstrijd tussen Ajax en PSV begint zondag om 16.45 uur.

Lees ook: 'Ajax vijfde op lijstje met kanshebbers voor EL' (Sportbookies.nl)

Denk jij dat Ajax het gat met PSV vergroot door te winnen van de Eindhovenaren? Zet in en verdien 1,75 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.