Nederland kent uitstekende week voor de UEFA-coëfficiëntenranking

door Bart Veenstra 32

Bron De Telegraaf

Nederland kent uitstekende week voor de UEFA-coëfficiëntenranking

door Bart Veenstra 32

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Nederland kan terugkijken op een succesvolle week in het Europese voetbal. De vier Nederlandse clubs in Europa - Ajax, Feyenoord, PSV en AZ - wisten deze week allen te winnen en dat betekent goed nieuws voor de positie van Nederland op de UEFA-coëfficiëntenranking, zo meldt onder meer De Telegraaf.

Nederland heeft de zesde plek op die ranking nu stevig in handen en die positie geeft vanaf het seizoen 2024/25 recht op twee directe Champions League-tickets. Nederland kon in de afgelopen week 2400 punten bijschrijven, terwijl concurrent Portugal slechts 667 pakte. De voorsprong van Nederland op Portugal is inmiddels opgelopen tot 2984 punten. De volledige tussenstand is via deze link te zien.

Namens Nederland spelen PSV en Ajax na de winterstop in de tussenronde van de Europa League, terwijl Feyenoord al zeker is van een plek bij de laatste zestien in dat toernooi. AZ is zeker van een plek bij de laatste zestien in de Conference League.

Namens Portugal zijn er nog vier ploegen actief in Europa. In de Champions League hebben SL Benfica en FC Porto zich geplaatst voor de achtste finales. Sporting Portugal is deelnemer van de tussenronde van de Europa League, terwijl Sporting Braga zal uitkomen in de tussenronde van de Conference League.

UEFA-ranking speelt belangrijke rol

Bij de bepaling van de Europese startbewijzen speelt de UEFA-coëfficiëntenranking vanaf het seizoen 2024/25 - wanneer de nieuwe formats van de Europese toernooien gaan gelden - een steeds grotere rol. Zo worden twee extra Champions League-tickets toegekend aan de landen die over het voorgaande seizoen het hoogste puntenaantal hebben behaald. Vorig seizoen eindigde Nederland als tweede, terwijl Engeland eerste werd.

Aankomende maandag vindt de loting voor de tussenronde van de Europa League plaats. Ajax weet sinds donderdagavond welke clubs het kan treffen in deze tussenronde. Onder meer het Manchester United van Erik ten Hag en het AS Roma van José Mourinho behoren tot de mogelijke opponenten. Ajax treft een nummer twee uit de groepsfase van de Europa League. Lees hier alles over de mogelijke opponenten van Ajax.

Lees ook: 'Ajax vijfde op lijstje met kanshebbers voor EL' (Sportbookies.nl)

Denk jij dat Ajax het gat met PSV vergroot door te winnen van de Eindhovenaren? Zet in en verdien 1,75 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.