Schreuder: 'Als trainer moet je die mogelijkheden nemen en je verantwoordelijkheid pakken'

door Justin Fokkens 24

Bron Persconferentie

Alfred Schreuder boekte zaterdag met zijn ploeg een 2-3 overwinning bij Fortuna Sittard, maar is niet te spreken over het spel dat de Amsterdammers in de eerste helft op de mat legden. De oefenmeester wil echter niet stellen dat hij per se met de verkeerde basiself aan de wedstrijd is begonnen.

'Het ligt er maar aan hoe je ernaar kijkt. Ik denk dat we de afgelopen week heel goed hebben getraind op hetgeen we van de wedstrijd zouden verwachten', zo vertelt de trainer op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. 'Als je dan naar de uitvoering van de eerste helft kijkt, zie je dat we toch te onrustig waren, te snel naar voren wilden in plaats van het spel nog een keer te verplaatsen zodat je langer aan de bal kon blijven. Dat hebben we niet goed gedaan, waardoor Fortuna het geloof kreeg dat ze in duels konden komen. Ze konden ook nog een keer omschakelen, terwijl er eigenlijk niets aan de hand moest zijn'.

De Ajacieden zochten met een 1-0 achterstand de kleedkamer op, waarna er een dubbele wissel werd doorgevoerd. Schreuder is blij met de sterke bank die hij tot zijn beschikking heeft in Amsterdam. 'Ik denk dat dat de afgelopen jaren ook de kracht is geweest van Ajax. Je hebt veel goede spelers en dus ook veel mogelijkheden tot wisselen. Als trainer moet je die mogelijkheden ook nemen en je verantwoordelijkheid pakken. De wedstrijd vroeg vandaag om een dubbele wissel en dat hebben we dus gedaan.'

Pasveer terug onder de lat

Verder geeft de nieuwe hoofdtrainer van Ajax aan tevreden te zijn over de rol van Remko Pasveer, die tegen Fortuna Sittard weer het doel van de landskampioen verdedigde. 'Hij is natuurlijk vorig seizoen eerste keeper geworden bij Ajax en is een heel ervaren keeper die veel rust uitstraalt. Dat is belangrijk voor een team. Ik heb niet gezegd dat hij eerste keeper is, maar ik vind wel dat hij een bepaalde rust in het elftal brengt. Dat zie ik ook op de training.'

De kans lijkt echter klein dat Pasveer zijn plaats onder de lat volgende week weer moet afstaan aan Jay Gorter, die tegen PSV een matig optreden kende. Schreuder geeft tot slot aan met de jonge goalie te hebben gesproken. 'We hebben gister een goed gesprek met hem gehad. Wat er besproken is, blijft uiteraard tussen ons. Hij heeft het goed opgepakt en goed getraind.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!