Royal Antwerp reageert op Overmars-onderzoek: 'Passen nultolerantie toe'

door Bart Veenstra 61

Bron Royal Antwerp

Royal Antwerp reageert op Overmars-onderzoek: 'Passen nultolerantie toe'

door Bart Veenstra 61

Bron Royal Antwerp

Laatst geüpdatet

Royal Antwerp FC juicht toe dat Ajax concrete stappen wil zetten om een veilig werkklimaat voor al zijn medewerkers te creëren. Dat laat de Belgische club weten middels een statement op zijn officiële website.

Ajax bracht dinsdag naar buiten dat het onafhankelijke onderzoek - uitgevoerd door onderzoeksbureau Bezemer & Schubad - naar het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars is afgerond. Daaruit kwam naar voren dat Overmars zich inderdaad had misdragen en tegelijkertijd liet Ajax weten dat het inzet op een cultuurverandering binnen de club. Het doel is om een veiliger werkklimaat te realiseren.

'Zoals eerder bericht, hanteert RAFC al jaren een duidelijke code of conduct en past onze club een nultolerantie toe op vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer', schrijft Royal Antwerp nu zelf in een statement.

Geen plaats voor ongepaste opmerkingen of gedrag bij Royal Antwerp

'Het is onze opdracht de garantie op een positieve en veilige werkomgeving aan elke medewerker te bieden en erover te waken dat iedereen wangedrag intern of extern kan melden', wordt het statement vervolgd. 'In onze club is er geen plaats voor ongepaste opmerkingen of gedrag, van welke aard ook. Dat was in het verleden al zo en zal in de toekomst ook zo blijven.'

Nadat bekend werd dat Overmars zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag stapte hij direct op bij de Amsterdamse club. Een paar weken later maakte Royal Antwerp de komst van Overmars bekend. De Belgische club is ambitieus en wil met Overmars ook in Europa succes gaan boeken. In de Belgische competitie doet Royal Antwerp mee om de play-offs voor het kampioenschap, al heeft de club wel tien punten minder dan koploper Union en lijkt een titel uitgesloten.

Sportbookies had dit weekend 80 procent van de voetbalwedstrijden goed voorspeld. Bekijk hier welke dit waren!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties