Rondom Ajax: (Oud-)Ajacieden wensen Ajax O17 succes tijdens Future Cup

door Brent Tomassen 174

Rondom Ajax: (Oud-)Ajacieden wensen Ajax O17 succes tijdens Future Cup

door Brent Tomassen 174

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

(Oud-)Ajacieden wensen Ajax O17 succes tijdens Future Cup

Ajax O17 speelt dit weekend om de Future Cup en wordt daarbij veel succes gewenst door een aantal voormalig jeugdspelers van de club. In een video die Ajax deelt via X is te zien dat Jorrel Hato, Matthijs de Ligt, Davy Klaassen, Carel Eiting en Donny van de Beek mooie woorden overhebben voor de ploeg van Michael Lamey.

Grijze betonrand Johan Cruijff ArenA wordt voorzien van rode platen

De Johan Cruijff ArenA wordt steeds wat roder nu de betonranden boven de tweede ring in die kleur worden veranderd. Op foto's van Ajax Life is te zien dat er rode platen op de grijze betonranden worden bevestigd. In het verleden werd deze betonrand gebruikt als reclamebord op de tweede ring. Als Ajax donderdag 4 april in eigen huis tegen Go Ahead Eagles speelt, is de westkant tot het uitvak voorzien van rode platen. De rest van de werkzaamheden worden in de daaropvolgende weken afgerond.

Historisch aantal basisspelers bij Ajax dit seizoen

Voor de interlandperiode stond Mika Godts, in de wedstrijd tegen Sparta, voor het eerst in de basis dit seizoen. Hij was alweer de 31ste basisspeler bij Ajax dit seizoen, zo zocht ESPN uit. Dit is het hoogste aantal van de alle huidige Eredivisie-clubs. Over de hele geschiedenis van de Eredivisie is het aantal van 31 basisspelers in een seizoen zelfs historisch te noemen. Slechts vier vier keer eerder kwam het voor dat een team 31 of meer basisspelers opstelde in een seizoen. Bij Ajax gebeurde het voor het eerst dat er 31 of meer spelers aan de aftrap verschenen in een seizoen.

Ajax speelt met een van de jongste teams van Europa 

Ajax heeft een van de jongste teams uit heel Europa. Dat blijkt uit een analyse van Pieter Zwart die te lezen is bij Voetbal International. In Europa zijn slechts zes clubs terug te vinden die een jonger team hebben . Het gevolg van zo een jonge selectie is dat er weinig stabiliteit is om op terug te vallen voor de mannen van John van 't Schip. Dit seizoen is de gemiddelde leeftijd van een team van Ajax 22,7 jaar. Dit blijkt te jong. Ajax mist veel spelers die de zogeheten piekleeftijd hebben. Er zijn te weinig spelers die de ondergrens bewaken. Dit heeft tot gevolg dat Ajax redelijke pieken kan hebben, want er zit talent in de selectie, maar ook hele diepe dalen kent.

Zo schrijft analyticus Pieter Zwart onder meer het volgende: 'Achterin kampt Ajax juist met de grootste problemen. Josip Sutalo (net 24) en Borna Sosa (met 26 jaar de oudste verdediger in de selectie van Ajax) zijn de enige vaste krachten in de defensie in hun piek. Tijdens hun eerste jaar in Nederland pakken de Kroaten vooralsnog geen leidende rol. Van de jeugdige goalie Diant Ramaj (22) kan dat ook niet verwacht worden. Het gevolg is dat achterin niemand de veldbezetting bewaakt, waardoor de organisatie bij balverlies al het hele jaar ver ondermaats is.'

Brobbey vervult wens van grote fan

Brian Brobbey heeft de wens van een van zijn allergrootste fans in vervulling laten komen, zo is te zien in een filmpje van ESPN dat woensdagmiddag op X is geplaatst. De fan in kwestie, Sem, heeft een zwaar jaar achter de rug. De jonge Ajax-fan was ernstig ziek, maar is hier gelukkig van hersteld. Het gehele filmpje is hieronder te bekijken.

Ajax Legends spelen op 20 april tegen BIF All Stars

De Ajax Legends spelen op zaterdag 20 april een wedstrijd tegen de BIF All Stars. Clarence Seedorf sprak er maandagavond over in Veronica Offside. De wedstrijd vindt plaats in het Olympisch Stadion en begint om 20.30 uur. Via de website van de Black Impact Foundation kunnen nog altijd kaartjes worden gekocht. De wedstrijd wordt op 20 april ook live uitgezonden door Veronica. Het is nog niet bekend welke spelers er mee zullen doen, al zijn er op de website van de BIF wel enkele foto's van spelers te zien.

Tadic met 106 duels recordinternational Servië

Dusan Tadic is maandagavond recordinternational geworden van het Servisch nationaal elftal, zo valt onder meer te zien op het X-account van de Servische voetbalbond. De voormalig speler van Ajax droeg bij de wedstrijd tegen Cyprus voor de 106e keer het shirt van zijn land is daarmee alleen recordhouder geworden. Het oefenduel, waarbij Tadić als invaller binnen de lijnen kwam, werd door Servië met 1-0 gewonnen. In de 106 duels die Tadic voor Servië in actie kwam, was de buitenspeler goed voor 22 treffers en 40 assists.

PEC Zwolle - Ajax onder leiding van Manschot

Ajax krijgt zondag, wanneer de Amsterdammers het opnemen tegen PEC Zwolle, te maken met Jeroen Manschot als scheidsrechter, zo maakt de KNVB bekend via de eigen website. Ingmar Oostrom is de VAR van dienst. De nummers vijf (Ajax) en dertien (PEC Zwolle) van de Eredivisie nemen het zondag om 12.15 uur tegen elkaar op in Zwolle. Achttien keer eerder stond een duel van Ajax onder leiding van Manschot en vijftien keer won de recordkampioen van Nederland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.