Rondom Ajax: 'Netten voor uitvak Johan Cruijff ArenA op verzoek AZ'

door Brent Tomassen 182

Bron AS

Rondom Ajax: 'Netten voor uitvak Johan Cruijff ArenA op verzoek AZ'

door Brent Tomassen 182

Bron AS

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

'Netten voor uitvak Johan Cruijff ArenA op verzoek AZ'

Tijdens de wedstrijd Ajax - AZ zullen er netten hangen voor het uitvak, zo meldt Ajax Life. Deze beslissing is volgens de supportersvereniging genomen op verzoek van de Alkmaarders. AZ hoopt hiermee te voorkomen dat er voorwerpen door de uitsupporters richting het veld worden gegooid. Verder wordt er op een nieuwe grasmat gespeeld. Door twee concerten van Metallica moest de oude mat vervangen worden. Naar waarschijnlijkheid heeft Ajax in aanloop naar de topper met AZ om deze reden getraind in de Johan Cruijff ArenA, in plaats van op Sportpark De Toekomst.

Sánchez duikt op in Eredivisie Elftal van de Maand

Jorge Sánchez is opgenomen in het Eredivisie Elftal van de Maand van april, zo brengt de organisatie naar buiten via de eigen website. De elf namen worden gekozen op basis van statistieken van de gespeelde wedstrijden en stemmen van de voetbalfans. De Mexicaan is de enige Ajacied die terug te vinden is tussen de elf namen. In totaal behoren spelers van acht verschillende clubs tot het meest recente Eredivisie Elftal van de Maand.

Ajax opent unieke Pop-up Store in Amsterdam

Ajax opent, in samenwerking met financieel technologie-platform Adyen, op 6 mei een Pop-up Store op het Rokin in Amsterdam. Dat meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen. Hier zullen de nieuwste collecties verkocht worden, zo schrijft de club. Daarnaast zal het uitshirt na de lancering verkocht worden op deze locatie. De Pop-up Store is geopend van zaterdag 6 mei tot en met zondag 25 juni. Ajax en Adyen zorgen voor een unieke fanshop, want klanten kunnen overal in de winkel betalen, zonder in de rij te staan. Na deze test wil de club deze technologie in alle fanshops gaan gebruiken.

Johan Cruijff ArenA lanceert 'Samen rijden naar de ArenA'

De Johan Cruijff ArenA heeft een platform gelanceerd om fans samen te laten rijden naar het stadion. Tijdens iedere wedstrijd van Ajax in de ArenA nemen duizenden supporters de auto naar Amsterdam. Veel van de auto's hebben nog lege stoelen en 'dat kan beter', schrijft het stadion. 'Beter voor het klimaat, beter voor de portemonnee én veel gezelliger. Want hoe leuk is het om andere fans bij jou uit de buurt te leren kennen op weg naar het evenement?' Je kunt hier lezen hoe jij een autorit kunt aanbieden of hoe je mee kunt rijden met andere Ajacieden.

Kudus behoort tot beste dribbelaars van zijn leeftijdscategorie

Mohammed Kudus behoort tot de beste dribbelaars van de wereld van spelers van zijn leeftijdscategorie. Dat is te zien op basis van cijfers van CIES Football Observatory. De middenvelder van Ajax hoeft alleen Vinícius Júnior, Ângelo Gabriel en Jamal Musiala boven zich te dulden. De Ghanees heeft gemiddeld achttien minuten en tien seconden nodig om een succesvolle dribbel te voltooien. Kudus voert over het algemeen zijn acties met het meeste succes uit. Hij heeft het hoogste percentage met succesvolle dribbels, namelijk 76.9%. Echter wordt het niveau van ploeggenoten en tegenstanders laag ingeschat in vergelijking met de meeste spelers op de lijst. Er zijn alleen cijfers vergeleken van spelers die nog geen 23 jaar zijn en minstens 1500 minuten gespeeld hebben in competitieverband.

Stem nu op jouw Doelpunt van de Maand april

De maand april zit erop en dus is het weer tijd voor de verkiezing van Doelpunt van de Maand. Doelpunten van Ajax 1, Jong Ajax én de Ajax-jeugd zijn genomineerd voor de Lasse Schöne Trophy, waarbij Steven Berghuis de enige kanshebber namens het eerste elftal is, zo is te lezen op Ajax.nl. Silvano Vos, Gabriël Misehouy en Francisco Conceição maakten fraaie goals namens de beloftenploeg, terwijl Haniel Pereira da Gama en David Kalokoh het net vonden namens de Amsterdamse jeugdopleiding. Je kunt jouw stem op het Doelpunt van de Maand april hier uitbrengen!

Makkelie aangewezen als scheidsrechter tijdens Ajax - AZ

Danny Makkelie hanteert zaterdagavond tijdens Ajax - AZ de fluit, zo brengt de KNVB naar buiten via de eigen website. Ingmar Oostrom op zijn beurt, is de VAR van dienst. In het verleden was Makkelie al vijftig keer de scheidsrechter tijdens een wedstrijd van Ajax en daarbij wonnen de Amsterdammers in 34 van de gevallen. De laatste keer dat Ajax te maken kreeg met de arbiter, was tijdens Ajax - Feyenoord op 19 maart. Het duel werd met 2-3 verloren.

Tadić krijgt kritiek van oude bekende

Hans Nijland heeft zich tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PSV geërgerd aan het gedrag van Dusan Tadić, dat laat hij blijken op Twitter. Nijland haalde de Serviër in 2010 naar FC Groningen, maar hij is de Ajax-aanvoerder nog niet vergeten. 'Tadić in zijn FC-tijdperk een geweldige prof, sieraad binnen onze club', zo begint de toenmalig voorzitter van de Groningers. 'Nu zeuren, zeiken , janken. Ga voetballen, je bent nog steeds een geweldige speler', zo geeft Nijland een tip aan de aanvoerder van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.