Rondom Ajax: Klaassen in discussie met verslaggever over 'aanstellende' voetballers

door Gino Haverkamp 171

Rondom Ajax: Klaassen in discussie met verslaggever over 'aanstellende' voetballers

door Gino Haverkamp 171

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Klaassen in discussie met verslaggever over 'aanstellende' voetballers

Davy Klaassen reageert enigszins geïrriteerd op een vraag van journalist Willem Vissers over voetballers die snel naar de grond gaan en pijn lijken te lijden bij elke vorm van fysiek contact. Klaassen stelt op de persconferentie dat de momenten van botsing ook echt pijn doen, waarna een discussie tussen de twee losbarst.

Bekerfinale tussen Ajax en PSV finale met meeste kaarten ooit

Er werden tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PSV maar liefst elf gele kaarten uitgedeeld. Dat is een record, want nog nooit eerder werden er zo veel kaarten uitgedeeld in de eindstrijd van de KNVB Beker. Jorge Sánchez, Edson Álvarez, Steven Bergwijn, Devyne Rensch en Owen Wijndal waren de Ajacieden die op de bon gingen.

Supportersvereniging Ajax deelt bekerfinaleshirts uit aan fans

De Supportersvereniging Ajax (SVA) deelt zondagmiddag bekerfinaleshirts uit aan de Ajax-fans die afreizen naar De Kuip. De SVA deelt op Twitter foto's van de shirts. Alle Ajacieden krijgen een wit shirt met daarop de tekst 'De Kuip is van ons!'. Voordat de supporters de bussen instappen, krijgen zij de shirts van vrijwilligers van de supportersvereniging.

Heitinga verloor nog nooit een Nederlandse bekerfinale

John Heitinga heeft nog nooit een Nederlandse bekerfinale verloren, zo schrijft Het Parool zondagochtend. De Ajax-trainer speelde drie bekerfinales met de Amsterdamse club en trok drie keer aan het langste eind. In 2002 won Ajax - na verlenging - van FC Utrecht (3-2). Vier jaar later rekenden de Amsterdammers af met PSV (2-1) en in 2007 werd AZ na strafschoppen verslagen. Zondag staat Heitinga als trainer van Ajax 1 langs de zijlijn tijdens de bekerfinale. De Amsterdammers trappen om 18.00 uur af tegen PSV.

Drietal Ajacieden uitverkozen in Eredivisie Team of the Season van EA Sports

Dusan Tadic, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus zijn door EA Sports uitverkozen in het FIFA 23 Eredivisie Team of the Season, zo is te zien via de social mediakanalen van de game-ontwikkelaar. Het is niet uitgesloten dat andere Ajacieden op een later moment nog toegevoegd worden aan het Eredivisie-elftal van EA.

Tahamata reikt beker uit bij bekerwinst van Ajax

Mocht Ajax zondag PSV verslaan in de bekerfinale, wordt de beker uitgereikt door voormalig Ajax-speler Simon Tahamata. Dat meldt NU.nl vrijdagmiddag. Berry van Aerle deelt de beker uit aan de spelers van PSV mochten de Eindhovenaren de finale winnen. De bekerfinale wordt aankomende zondag om 18.00 uur gespeeld.

Documentaire 'Ajax 2002/03: Rock-'n-roll in Europa' dinsdagavond op ESPN

Dinsdagavond is op ESPN de documentaire 'Ajax 2002/2003 - Rock-'n-roll in Europa' te zien. In het seizoen 2002/03 bereikte Ajax de kwartfinales van de Champions League. Pas in de blessuretijd van de return tegen AC Milan ging het destijds mis, anders had Ajax in de halve finale gestaan. Ondanks de teleurstelling zette Ajax zichzelf destijds wel weer op de kaart. Enkele hoofdrolspelers van toen - trainer Ronald Koeman, Andy van der Meijde, Cristian Chivu en Zlatan Ibrahimovic - blikken terug op dat seizoen. De uitzending begint om 21.00 uur, zo meldt Ajax.nl.

Higler aangesteld als scheidsrechter voor de bekerfinale

Dennis Higler gaat de bekerfinale tussen Ajax en PSV aanstaande zondag in goede banen leiden. De KNVB heeft hem aangesteld als leidsman voor de eindstrijd. Voor Higler wordt het de eerste keer dat hij de bekerfinale mag gaan fluiten. Joost van Zuilen en Mario Diks zijn de grensrechters en Sander van der Eijk is vierde man.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.