Rondom Ajax: Berghuis genoot ondanks teleurstelling van spelen op WK

door Jesse ter Haar 111

Rondom Ajax: Berghuis genoot ondanks teleurstelling van spelen op WK

door Jesse ter Haar 111

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Berghuis genoot ondanks teleurstelling van spelen op WK

Steven Berghuis is trots op het feit dat hij Nederland heeft mogen vertegenwoordigen op het WK, zo schrijft hij op zijn Instagramkanaal. De Ajacied werd met Oranje in de kwartfinale uitgeschakeld door Argentinië en drie dagen later laat Berghuis zich uit over de uitschakeling. 'Dit soort momenten horen ook bij onze mooie sport. Ondanks de grote teleurstelling heb ik genoten van het spelen en vertegenwoordigen van mijn land op het hoogste podium als voetballer', zo valt onder meer te lezen.

Timber trots om 'zijn land' te hebben mogen vertegenwoordigen op WK

Jurriën Timber heeft via Twitter een reactie gegeven na de uitschakeling van het Nederlands elftal tegen Argentinië op het WK in Qatar. 'Wat een achtbaanwedstrijd was het gisteravond. We vochten als leeuwen en waren zo dichtbij... Uiteindelijk was het niet genoeg', schrijft de Ajax-verdediger. 'Ik ben er trots op dat ik de kans heb gekregen om mijn land te vertegenwoordigen. We komen terug voor meer, beloofd.'

Brobbey neemt 'wraak' op Nijhuis

Brian Brobbey heeft 'wraak' kunnen nemen op scheidsrechter Bas Nijhuis. In de uitwedstrijd tegen AZ maakte AZ-speler Tijjani Reijnders een akelige overtreding op de aanvaller van de Amsterdammers. Brobbey had destijds kritiek op Nijhuis vanwege het niet geven van een rode kaart. Brobbey grapte later dat hij Nijhuis wel een rode kaart zou willen geven. Op het twitteraccount van ESPN is te zien dat Brobbey vandaag eindelijk 'wraak' heeft genomen.

WK-gangers Ajax terug op trainingsveld in Amsterdam

Dusan Tadić, Mohammed Kudus en Jorge Sánchez zijn teruggekeerd op het trainingsveld op De Toekomst, zo valt te zien op het twitteraccount van Ajax. Het drietal was actief op het WK in Qatar. Verder dan de groepsfase kwamen de spelers echter niet met hun landen. Na een korte onderbreking zijn de Ajacieden weer aangesloten bij de selectie van de Amsterdammers. Edson Álvarez was ook actief op het WK, echter is het nog niet duidelijk of de Mexicaan ook al terug is bij de Amsterdamse club.

Lang mocht Messi 'spelen' op de training van Oranje

Noa Lang mocht in de afsluitende training van het Nederlands elftal richting het WK-duel met Argentinië 'Lionel Messi spelen'. Bondscoach Louis van Gaal wilde als vanzelfsprekend niet veel kwijt over zijn strijdplan, maar hij wilde wel vertellen wie Messi moest 'nabootsen'. 'Dat kan ik je wel vertellen. Want dat heeft geen invloed op het bekendmaken van het tactisch plan. Hij vond het ook logisch dat hij Messi mocht simuleren. Dus dat is geweldig', lachte Van Gaal in gesprek met de NOS.

Kom in de stemming met de legendarische goal van Bergkamp

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië. De laatste keer dat beide landen elkaar in een kwartfinale van een WK troffen was in 1998. Iedere voetballiefhebber weet hoe dat duel toen eindigde: in een 2-1 overwinning voor Nederland. De winnende treffer werd gemaakt door Dennis Bergkamp en die legendarische goal kun je hieronder nog eens bekijken:

Oud-Ajacied Luque nieuwe technisch directeur Spanje

Albert Luque is aangesteld als de nieuwe technisch directeur van het Spaanse elftal. De oud-Ajacied is de opvolger van José Franciscio Molina, die zijn contract niet verlengt. De aanstelling van Luque volgt op het voor Spanje teleurstellend verlopen WK, waarop het dinsdag door Marokko werd uitgeschakeld na strafschoppen. Luque moet samen met de nieuwe bondscoach Luis de la Fuente zorgen dat Spanje weer terugkeert aan de top van het wereldtoneel.

'Marokkaanse selectie heeft gevideobeld met Nouri'

De Marokkaanse selectie heeft dinsdagavond gevideobeld met Abdelhak Nouri. Dat vertelt Mike Verweij woensdag in de Kick-Off Qatar Podcast. Marokko won dinsdag na strafschoppen van Spanje en staat daardoor in de kwartfinale van het WK. Na de overwinning sprak Verweij met Sofyan Amrabat. 'De Marokkaanse selectie heeft gevideobeld met het broertje van Abdelhak Nouri, Mo Nouri. Vervolgens kwam Appie ook in beeld en hij toverde een hele mooie glimlach op zijn gezicht.'

Nouri krijgt fraai eerbetoon van selectie Marokko

Abdelhak Nouri heeft dinsdagavond een fraai eerbetoon gekregen van de selectie van Marokko, zo komt voorbij op Twitter. Het land plaatste zich voor de kwartfinale van het WK door na een strafschoppenreeks van Spanje te winnen en dus barstte de vreugde los. Middenin het feestgedruis was er dus ook ruimte voor een eerbetoon voor Nouri. De selectie van Marokko kwam bijeen, waarbij Sofyan Amrabat een shirt met daarop 'Nouri' en het rugnummer 34 toont.

Antony kiest voor drie Ajacieden in zijn 'beste elf'

Antony heeft drie teamgenoten uit zijn tijd bij Ajax genoemd in zijn elftal van beste spelers waar hij ooit mee gespeeld heeft. Op het twitteraccount van Geglobo kiest Antony voor Lisandro Martínez, David Neres en Dusan Tadić. Laatstgenoemde wordt door de Braziliaan opgesteld op het middenveld en krijgt zodoende de voorkeur boven bijvoorbeeld superster Bruno Fernandes van Manchester United. Antony speelde tussen 2020 en 2022 voor de Amsterdammers, waarna hij afgelopen zomer een transfer naar Manchester United maakte.

Kudus reageert op WK-uitschakeling met Ghana

Mohammed Kudus heeft via Twitter gereageerd op de uitschakeling op het WK met Ghana. De Ajacied laat duidelijk merken teleurgesteld te zijn, maar hij richt zijn blik op het positieve en groei in de toekomst. 'Een team is als een puzzel, elk puzzelstukje is belangrijk om een probleem op te lossen of een plaatje compleet te maken', schrijft hij. 'Als team nemen we de verantwoordelijkheid in het in de steek laten van Ghana, maar we kiezen de positieve punten om te groeien. De geschiedenis heeft bewezen dat de meest waardevolle kunsten met de tijd van goed naar geweldig zijn gegaan. Bedankt voor alle liefde en steun.'

Van Gaal en Ronald de Boer dollen met elkaar na training Oranje

Bondscoach Louis van Gaal en Ronald de Boer spraken elkaar na afloop van de training van het Nederlands elftal op zondag. De twee kennen elkaar goed. Zo maakte De Boer Van Gaal mee als trainer van Ajax, FC Barcelona en Oranje. In onderstaande video van Vandaag Inside blikken Van Gaal en De Boer vooruit op het duel met Argentinië en dollen ze wat met elkaar. 'Succes en ik zorg goed voor Truus', zegt De Boer, waarna Van Gaal antwoordt: 'Kijk uit voor je buikje.' Hierop zegt De Boer tot slot: 'Ik padel veel, maar misschien is het de wijn, haha', lacht hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.