Rondom Ajax: Oranje bereikt beschamend mijlpaal tegen Ecuador

door Gino Haverkamp 94

Bron AS

Rondom Ajax: Oranje bereikt beschamend mijlpaal tegen Ecuador

door Gino Haverkamp 94

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Oranje bereikt beschamend mijlpaal tegen Ecuador

Het Nederlands elftal heeft vrijdag tegen Ecuador cijfers afgelegd waar het simpelweg niet trots op mag zijn. In totaal heeft de ploeg van Louis van Gaal twee keer geschoten, überhaupt. Het eerste schot was de goal van Cody Gakpo, het tweede schot was van Teun Koopmeiners en ging meters over en naast. Sinds 1966 heeft geen enkel land minder vaak een schot gelost in een WK-duel.

Ajax O18 - PSV O18 zaterdag live te zien via Ajax.nl

Het competitieduel tussen Ajax O18 en PSV O18 is zaterdag live te zien via Ajax.nl, de Ajax App en het YouTube-kanaal van Ajax, zo meldt de Amsterdamse club vrijdag via Ajax.nl. Het duel tussen de twee hoogste jeugdteams van beide topclubs begint om 14.30 uur en wordt gespeeld op Sportpark de Toekomst. Ajax O18 en PSV O18 voeren de competitie aan met 22 punten. De Eindhovenaren, die dit seizoen eerder met 1-0 wonnen van Ajax, hebben wel een duel meer gespeeld dan Ajax.

Kudus beschuldigt The Guardian na interview van 'fake news'

Mohammed Kudus heeft een interview gegeven aan The Guardian en is niet blij met het eindresultaat. In het interview spreekt de Ajacied over Neymar. 'Hij is niet beter dan ik. Hij heeft gewoon meer bekendheid, dat is alles', vertelt Kudus en dat is dan ook de titel van het artikel. Op Twitter schrijft Kudus nu dat spelers als Neymar en Thiago hem inspireerde om te dromen. De Ghanees wil de volgende generatie inspireren en haalt uit naar het Engelse medium. 'The Guardian wat is de agenda? Alle focus op morgen. FAKE NEWS!!!!!!'

Bergwijn en Klaassen zitten op één lijn tijdens persmoment Oranje

Het Nederlands elftal had woensdag een persconferentie en Steven Bergwijn en Davy Klaassen schoven aan in de perszaal. De twee Ajacieden kregen een kwartier lang vragen van de journalisten en Bergwijn had daar weinig zin in. De Ajax-aanvaller sloot zich vaak aan bij de woorden van collega Klaassen, zo is te zien op beelden van ESPN.

Klaassen scoorde achteraf voor moeder die been brak

De moeder van Davy Klaassen heeft maandag op de trappen van het Al Thumama stadion haar been gebroken. Toen het duel tussen Senegal en Nederland begon, werd de moeder van Klaassen naar het ziekenhuis gebracht. De Ajax-middenvelder wist zelf van niets. 'Dat was maar goed ook', aldus Klaassen, die verantwoordelijk was voor de 2-0, tegenover het Algemeen Dagblad. 'Ik hoorde het allemaal pas na afloop. Omgekeerd hoorde mijn moeder toen pas van mijn goal. Achteraf kan ik zeggen dat ik ook voor haar heb gescoord.’

Van Gaal vraagt vrouw Truus om 'een wippie' te maken

Dat Louis van Gaal dinsdag een ontspannen bondscoach is, blijkt wel uit de beelden die dinsdag te zien zijn via de kanalen van Vandaag Inside. Tijdens de uitlooptraining van het Nederlands elftal mochten de vrouwen en vriendinnen van de stafleden en spelers een kijkje nemen, waaronder de vrouw van Louis van Gaal. In een ontspannen gesprek stelt Van Gaal zijn vrouw Truus naar de hotelkamer te komen: 'Even een wippie maken', lacht hij.

Eerste WK-duel Oranje bekeken door 'slechts' 4,3 miljoen kijkers

Het WK-duel tussen Senegal en Nederland (0-2) is maandagmiddag door gemiddeld 4,3 miljoen mensen bekeken. In totaal keken er ruim 6,3 miljoen mensen naar de WK-wedstrijd. In 2014 werd het openingsduel van Nederland met Spanje bekeken door gemiddeld ruim zeven miljoen mensen. Of het mindere aantal kijkers van maandag te maken heeft met een 'WK-boycot' of het tijdstip dan wel de dag van de wedstrijd is onduidelijk, zo meldt de NOS.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.