Rondom Ajax: Ajacieden reageren op documentaire over Timber, Rensch en Gravenberch

door Thijs Zwagerman 83

Bron AS

Rondom Ajax: Ajacieden reageren op documentaire over Timber, Rensch en Gravenberch

door Thijs Zwagerman 83

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Ajacieden reageren op documentaire over Timber, Rensch en Gravenberch

Vrijdag is De Parels van Amsterdam, een documentaire over het afgelopen seizoen van Jurriën Timber, Devyne Rensch en Ryan Gravenberch, uitgekomen op Amazon Prime. Afgelopen zondag waren er veel Ajacieden aanwezig bij de officiële première en na het bekijken van de documentaire was iedereen lovend. Bekijk de reacties van onder anderen Klaas-Jan Huntelaar, Remko Pasveer en Calvin Bassey hieronder:

Balustrade Johan Cruijff ArenA kleurt Ajax-rood

De balustrade in de Johan Cruijff ArenA krijgt een nieuwe kleur, zo valt te zien op het twitteraccount van Ajax Life. Vrijdagochtend is men in de Johan Cruijff ArenA druk bezig geweest met het verven van de balustrade, die Ajax-rood kleurt.

'Cruyff turn' en 'total football' opgenomen in Engelse woordenboek

De Nederlandse voetbaltermen 'Cruyff turn' en 'total football' zijn opgenomen in het Engelse woordenboek, het beroemde Oxford English Dictionary. Dat schrijft de NOS. 'Ter gelegenheid van het aanstaande WK hebben de makers in de nieuwe editie vijftien voetbaltermen in het woordenboek opgenomen', schrijft het medium. De Cruyff Turn is de beroemde schijnbeweging die Johan Cruijff deed, terwijl Ajax en het Nederlands elftal in de jaren zeventig indruk maakte met 'total football'.

Ajax-spelers weigeren shirtjes te ruilen met Napoli

Na afloop van de ontluisterende nederlaag tegen Napoli (1-6) voelden de Ajax-spelers er weinig voor om shirtjes te ruilen met de Italiaanse tegenstander. Dat is te zien op beelden van CalcioNapoli24. Volgens het medium ging de teammanager van Napoli met shirts richting de Ajax-kleedkamer, maar zaten de spelers van de Amsterdamse club daar niet op te wachten. De Napoli-teammanager kreeg de shirtjes uiteindelijk weer mee terug.

Ruim honderd Napoli-supporters aangehouden in Amsterdam

De politie Amsterdam heeft aan het einde van dinsdagmiddag 103 supporters van Napoli aangehouden op het centraal station van Amsterdam. Dat meldt onder meer Het Parool. De Italiaanse voetbalfans waren in het bezit van gezichtsbedekkende kleding, stokken, een mes en een ruitentikker. Twee andere verdachten werden gearresteerd vanwege belediging en vuurwerk. Volgens de politie zit er nu niemand meer vast.

Voorafgaand aan de wedstrijd ontstond een dreigende situatie toen een groep Napoli-supporters opdook op station Bijlmer-Arena. Zij kwamen tussen de supporters van Ajax terecht. 'We hebben beide supportersgroepen goed gescheiden kunnen houden. Onder begeleiding zijn deze Italianen met een metrostel overgebracht naar station Strandvliet om via de juiste zijde de Johan Cruijff ArenA te kunnen betreden', vertelt een woordvoerder van de politie.

Statistieken bieden Ajax weinig hoop richting duel met Napoli

Ajax kent historisch gezien veel problemen tegen Italiaanse ploegen, zo valt af te lezen in de statistieken van Voetbal International. De Amsterdammers speelden sinds 2000 maar liefst 26 wedstrijden tegen Italiaanse clubs en daarvan ging de winst maar vier keer naar Ajax. AS Roma (2003), Fiorentina (2009), AC Milan (2010) en Juventus (2019) werden allemaal verslagen. Ajax wist van deze vier wedstrijden er maar eentje thuis te winnen. Dat was tegen AS Roma. Toen waren het Zlatan Ibrahimovic en Jari Litmanen die het doel wisten te treffen in de 2-1 overwinning. Naast deze vier winstpartijen verloor Ajax nog elf keer en speelde het ook elf keer gelijk tegen een Italiaanse ploeg. Geen hoopgevende statistieken dus.

Lindhout hanteert de fluit tijdens FC Volendam - Ajax

Allard Lindhout is aangesteld als scheidsrechter voor komende zaterdag, wanneer Ajax op bezoek gaat bij FC Volendam, zo meldt de KNVB. De wedstrijd heeft plaats om 16.30 uur, waarbij de arbiter de wedstrijd in goede banen moet leiden. De laatste wedstrijd van Ajax die Lindhout floot, was op 11 mei. Toen wonnen de Amsterdammer met 5-0 van sc Heerenveen in wat uiteindelijk de kampioenswedstrijd bleek. De scheidsrechter gaf destijds een penalty aan Ajax.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.