Ajax verzuimt te profiteren van misstap PSV en speelt gelijk

door Brent Tomassen 5032

Ajax heeft in de eigen Johan Cruijff ArenA teleurstellend gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. Davy Klaassen zette de Amsterdammers vlak voor rust op voorsprong, maar de ploeg van Alfred Schreuder zag het matige spel in de tweede helft worden afgestraft met de gelijkmaker. Daardoor neemt AZ de koppositie in de Eredivisie over van PSV, dat eerder op zaterdag verloor.

Ajax nam zoals op voorhand verwacht het initiatief en dat leverde in de openingsfase een poging van Dusan Tadic op. Zijn schot van afstand ging ver naast. Go Ahead Eagles speelde op de counter en kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar buiten een dribbel van Phillippe Rommens werd de verdediging van Ajax niet getest.

Het spelbeeld in de eerste helft had veel weg van de wedstrijd tussen beide ploegen in de ArenA vorig jaar, toen de bezoekers Amsterdam verlieten met een 0-0 einduitslag. Ajax zette in een laag tempo aan en creëerde maar moeizaam kansen. Een schot van Devyne Rensch ging van dichtbij ver naast, een tweede van diezelfde Rensch werd na een goede aanval geblokt.

In de laatste minuut van de eerste helft was het wel raak. Een afgeslagen voorzet belandde voor de voeten van Tadic, waarna de aanvoerder Mister 1-0 Klaassen bereikte. Laatstgenoemde deed zijn bijnaam eer aan waardoor Ajax met een voorsprong de rust in ging.

Na rust ging het niet veel beter bij Ajax. Lucas Ocampos kon na een lange aanval uithalen, maar zijn schot ging een meter naast. Taylor kreeg na 68 minuten de grootste kans toen hij werd vrijgespeeld recht voor het doel van Go Ahead Eagles, maar de middenvelder schoot recht op doelman Jeffrey de Lange.

De gemiste kansen en het stroperige spel werden twaalf minuten voor tijd genadeloos afgestraft. De Deventeraren braken uit op links, waarna de voorzet die volgde bij de tweede paal werd binnengelopen door Willum Thor Willumsson. Na de 1-1 bracht Schreuder onder meer de lange spits Lorenzo Lucca, maar ook de Italiaan kon nauwelijks gevonden worden door zijn ploeggenoten. Enkel een afstandsschot van Edson Álvarez deed het publiek nog even opveren, maar daar bleef het bij.

20.00 uur | Ajax - Go Ahead Eagles (1-1)

Opstelling Ajax:

Pasveer; Rensch, Timber (82' Lucca), Bassey, Blind; Grillitsch (63' Álvarez), Klaassen (82' Berghuis), Taylor; Ocampos (63' Bergwijn), Brobbey (82' Kudus), Tadic.

Wissels Ajax:

Stekelenburg, Gorter, Álvarez, Bergwijn, Lucca, Kudus, Berghuis, Baas, Regeer, Magallán, Conceição.

Opstelling Go Ahead Eagles:

De Lange; Deijl, Amofa (46' Nauber), Idzes, Kuipers; Willumsson, Linthorst, Rommens, Edvardsen (89' Fontán); Adekanye (72' Berden), Lidberg (63' Stokkers).

Wissels Go Ahead Eagles:

Jansen, Nauber, Fontán, Fernandes, Tekie, Berden, Sow, Llansana, Bakker, Stokkers, Mattiello.

1-0 Davy Klaassen (45')
1-1 Willum Thor Willumsson (78')

- Het is de eerste wedstrijd na de interlandperiode. Go Ahead Eagles-thuis vormt het begin van het tweede blok van de Eredivisie.

Wint Ajax zonder een tegendoelpunt te krijgen van Go Ahead Eagles? Dit levert je 1,72 keer je inzet op!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.