Rondom Ajax: Ajax nu echt met vliegtuig onderweg naar trainingskamp in Oostenrijk

door Jesse ter Haar 308

Bron AS

Rondom Ajax: Ajax nu echt met vliegtuig onderweg naar trainingskamp in Oostenrijk

door Jesse ter Haar 308

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Ajax nu echt met vliegtuig onderweg naar trainingskamp in Oostenrijk

Ajax is nu echt met het vliegtuig onderweg naar Oostenrijk, zo is op beeld te zien via het Twitterkanaal van de club. Volgens de planning hadden de Amsterdammers al in Oostenrijk moeten zijn, maar de club liep zondag vertraging op. Er was een technisch mankement aan het vliegtuig waarmee de 29-koppige selectie van Alfred Schreuder zou reizen en dus moest het wachten op een nieuwe mogelijkheid om te vliegen. Later op de avond arriveert Ajax dus alsnog op locatie.

Bergwijn: 'Depay naar Ajax zou heel mooi zijn'

Gaan we Memphis Depay ooit zien spelen in het shirt van Ajax? Als het aan nieuwbakken Ajacied Steven Bergwijn ligt wel. 'Memphis Depay naar Ajax zou heel mooi zijn', zegt de aanvaller lachend in gesprek met De Telegraaf. Bergwijn denkt dat zijn aanvalsgenoot bij het Nederlands elftal, die bij FC Barcelona weinig toekomst meer lijkt te hebben, goed zou passen bij Ajax, maar betwijfelt of een transfer realistisch is. 'Natuurlijk zou ik het toejuichen, want we hebben sinds onze gezamenlijke PSV-tijd een geweldige band.'

Ajax verlengt ook samenwerking met koffiemerk Lavazza

Ajax heeft de samenwerking met het Italiaanse koffiemerk Lavazza verlengd en geïntensiveerd. Dat valt te lezen op Ajax.nl. Lavazza is al sinds 2017 Official Supplier van Ajax en is nu tot en met 2027 Official Sponsor. De koffie van Lavazza wordt geschonken op zowel Sportpark de Toekomst als voor relaties en medewerkers in de Johan Cruijff ArenA en bij evenementen. Daarnaast blijft de samenwerking met horecaleverancier VHC Jongens essentieel onderdeel van het partnership met Lavazza.

Commercieel directeur Menno Geelen vindt het mooi om te zien dat de samenwerking met Lavazza is verlengd. 'We zullen Lavazza vanaf komend seizoen ook vaker terug gaan zien, onder andere op onze backdrop en in content. Bovendien zijn we erg blij dat we de uitstekende koffie van Lavazza kunnen blijven drinken en schenken.'

Maayk de Poorter, algemeen directeur van Lavazza Nederland/Bluespresso BV is eveneens blij met de verlengde samenwerking met Ajax. 'Ajax is inmiddels Europees gezien enorm gegroeid en sluit in ons Lavazza-portfolio naadloos aan bij clubs als Juventus en Liverpool. We hebben dan ook met veel trots en vertrouwen onze samenwerking verlengd en geïntensiveerd.'

Kaartverkoop eerste seizoenshelft start 18 juli

Ajax gooit vanaf maandag 18 juli de losse kaarten voor de competitieduels in de Johan Cruijff ArenA van de eerste seizoenshelft in de verkoop. Dat maakt de club donderdagmiddag via Twitter bekend. Voor de wedstrijden tegen FC Groningen, SC Cambuur, Go Ahead Eagles en Excelsior kunnen, afhankelijk van het type clubkaart, maximaal vier kaarten per persoon worden verkocht. Voor de thuisduels met PSV, sc Heerenveen en Vitesse geldt een maximum van twee losse kaarten per persoon.

Seizoenkaarthouders mogen maandag 18 juli om 10.00 uur als eerste kopen, gevolgd door leden van de supportersvereniging op woensdag 20 juli om 10.00 uur, gewone clubcardhouders op donderdag 21 juli om 10.00 uur. Indien er nog kaarten over zijn volgt op vrijdag 22 juli de vrije verkoop. De duels met PSV, Cambuur en Go Ahead zijn hier echter van uitgezonderd.

Ajax verlengt samenwerking met Radio Veronica

Ajax en Radio Veronica hebben hun al bestaande samenwerking verlengd, zo is te lezen op Ajax.nl. De twee partijen werken al sinds 2009 samen en blijven dat nu tot in ieder geval 2025 doen. Radio Veronica is daarmee een Officieel Media Partner van Ajax. Tegelijkertijd blijven ook samenwerkingen met andere themastations van Talpa Radio in stand. 'Onze samenwerking met Radio Veronica en Talpa Radio gaat ver terug. De manier waarop we samenwerken en het mediapartnership wordt ingevuld blijft zich ook ontwikkelen. Met onze samenwerking rondom Ajax Radio als meest recente voorbeeld daarvan', zegt commercieel directeur Menno Geelen erover.

Duel om Johan Cruijff Schaal met PSV alweer uitverkocht

Ajax is ook in het nieuwe seizoen populair bij zijn supporters. Het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV is uitverkocht, zo meldt Ajax Fancare via de officiële kanalen. Het duel tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal wordt gespeeld op zaterdag 30 juli (20.00 uur), als vanzelfsprekend in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax Esports verlengt samenwerking met Azerion

Ajax en Azerion hebben een nieuwe overeenkomst ondertekend, zo meldt Ajax.nl woensdagochtend. Azerion is al partner van Ajax Esports. Deze samenwerking is nu verlengd tot 2024. 'In Azerion heeft Ajax sinds 2019 een gerenommeerde partner in de wereld van gaming. Naast dat Azerion en Ajax elkaar versterken in het nastreven van hun ambities, zet Azerion de hospitality-rechten bij Ajax in voor relatiedoeleinden', schrijft de Amsterdamse club.

Commercieel directeur Menno Geelen is blij met de verlengde samenwerking. 'Azerion en Ajax Esports zijn allebei succesvol in gaming, en hebben elkaar op dat vlak versterkt. Azerion is net als wij enorm gegroeid, en onze ambities blijven onverminderd hoog. We kijken dan ook met veel plezier naar onze gezamenlijke toekomst.'

Namens Azerion reageert co-CEO Atilla Aytekin op de verlengde samenwerking: 'We willen fans & gamers inspireren. Ajax Esports is een krachtig platform om dit naar buiten te brengen. Daarnaast zit ambitie, groei en durf in ons DNA, iets wat we ook vinden bij Ajax. We hebben onze samenwerking dan ook met veel vertrouwen verlengd.'

Wijndal heeft boodschap voor de Ajax-fans

Owen Wijndal heeft zich op het Twitterkanaal van Ajax voor het eerst tot de fans van de club gericht. In een korte videoboodschap laat hij weten zijn contract ondertekend te hebben en uit te kijken naar een succesvolle tijd in Amsterdam. De Amsterdammers namen de linksback voor tien miljoen euro over van AZ.

Tagliafico bezocht Grand Prix van Oostenrijk

Even was er 'de schrik' dat Nicolás Tagliafico een transfer zou maken toen er beelden opdoken dat hij een vliegtuig instapte. Van een snel vertrek bij Ajax is echter nog geen sprake: de Argentijn was dit weekeinde aanwezig bij de Grand Prix van Oostenrijk. 'Amazing experience', schrijft Tagliafico op zijn Instagram-account. De Grand Prix van Oostenrijk werd overigens gewonnen door Charles Leclerc. Max Verstappen eindigde als tweede.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.