Roelofsen kijkt uit naar duel met Ajax: 'Het is voor iedereen een prachtige wedstrijd'

door Timo Suur 15

Bron Algemeen Dagblad

Roelofsen kijkt uit naar duel met Ajax: 'Het is voor iedereen een prachtige wedstrijd'

door Timo Suur 15

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De Graafschap-trainer Richard Roelofsen gelooft in een stunt van De Superboeren tegen Ajax, zo zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. De twee clubs ontmoeten elkaar op donderdagavond 2 maart om 21.00 uur in De Vijverberg in de kwartfinales van het bekertoernooi.

Twee dagen voor de wedstrijd tussen Ajax en De Graafschap wist SV Spakenburg te stunten bij FC Utrecht (1-4). Deze wedstrijd stimuleert de spelers en staf van de Doetinchemmers. 'Dan zit je voor de televisie en dan zie je dat het mogelijk is. Dus ons kan het ook lukken', zo zegt interim-trainer Roelofsen over de stunt van Spakenburg. Hij ziet kansen om voor een stunt te zorgen tegen Ajax. 'Zij zitten niet in hun beste fase. Als wij op en top zijn en pijn willen lijden, dan sluit ik niets uit.'

De trainer beaamt ook dat ze moeten genieten van de wedstrijd in een uitverkocht eigen huis. 'Het is voor iedereen een prachtige wedstrijd', kijkt Roelofsen vooruit naar de wedstrijd. Hij wil dat zijn ploeg zo lang mogelijk in de wedstrijd blijft tegen de Amsterdammers. 'Niet dat het na een kwartier 0-2 staat. Dan weet je dat het tegen Ajax gelopen is.'

De Graafschap gaat spelen met vijf verdedigers

De verwachting is dat De Graafschap aan de aftrap verschijnt in een 5-3-2 formatie. Op deze manier wil Roelofsen zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven met De Graafschap en stiekem hopen op een stunt. Bij De Superboeren ontbreken oud-Ajacied Siem de Jong en Jan Lammers in verband met blessures. Daarnaast is ook Charlison Benschop afwezig door een conflict met de clubleiding. 'Ik heb hem er graag weer bij, maar hij moet er eerst uitkomen met de club. Er moet een streep onder', zo zegt de interim-trainer over de situatie.

Vermoedelijke opstelling De Graafschap

Jurjus; Schouten, Fortes, Schenk, Hillen, Büttner; Brittijn, Kaak, Valencia (Önal); Haen, Neghli.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.