RKC Waalwijk en Sparta willen thuisduels met Ajax verplaatsen

door BartVeenstra 27

Bron Algemeen Dagblad

RKC Waalwijk en Sparta willen thuisduels met Ajax verplaatsen

door BartVeenstra 27

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam zouden de thuisduels met Ajax graag willen verplaatsen, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad. Vanwege de huidige coronamaatregelen - die zaterdag werden ingevoerd - mag er voor tenminste drie weken geen publiek aanwezig zijn bij sportwedstrijden.

Eerder kwam al naar buiten dat de KNVB kijkt naar de optie om enkele speelrondes te verplaatsen. Onder meer PSV zou voorstander zijn van dit idee. Erik ten Hag liet namens Ajax weten dat de Amsterdamse club het niet ziet zitten om duels in de Eredivisie te verplaatsen.

De grote vraag is bovendien of de korte lockdown na drie weken daadwerkelijk beëindigd zal worden. De kans lijkt namelijk groot dat deze maatregelen nog (veel) langer zullen gelden. Enkele clubs zijn echter duidelijk: 'Liever publiek dan financiële compensatie.'

'Je kunt het de achterban niet aandoen dat ze er weer niet bij kunnen zijn'

Sparta, dat op 28 november in eigen huis speelt, wil de komende duels verplaatsen. 'Voetbal speel je voor de supporters en als die supporters niet aanwezig kunnen zijn, dan voetbal je niet. Punt', aldus technisch directeur Henk van Stee. 'Sparta - Ajax is normaal gesproken dé wedstrijd van het jaar, ook in financieel en commercieel opzicht. Je kunt het de achterban niet aandoen dat ze, na alles wat ze vorig seizoen al hebben moeten missen, er dan weer niet bij kunnen zijn.'

Ook bij RKC Waalwijk, dat aankomende zondag in eigen huis aantreedt tegen Ajax, wil men de komende twee speelrondes verzetten. 'Eén: om de enorme financiële schade te voorkomen en twee: om een statement te maken naar de overheid', zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties