PSV geeft voorkeur aan verplaatsen Eredivisie-duels

door Melle Goekoop 78

Bron Eindhovens Dagblad

PSV geeft voorkeur aan verplaatsen Eredivisie-duels

door Melle Goekoop 78

Bron Eindhovens Dagblad

Laatst geüpdatet

PSV heeft volgens het Eindhovens Dagblad een verzoek ingediend bij de KNVB om de volgende twee speelrondes te verplaatsen. Afgelopen vrijdag werd door het demissionair kabinet besloten dat er in de komende drie weken geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden. PSV pleit voor het stilleggen van de Eredivisie tot de gedeeltelijke lockdown op 4 december is opgeheven.

PSV denkt dat het voor de Eredivisie als geheel het beste is dat de komende twee speelrondes verplaatst worden. Doorvoetballen ontneemt honderdduizenden toeschouwers hun plezier in het stadion en kost de clubs daarnaast een enorm pak geld. De KNVB en ECV onderzoeken momenteel scenario's waarbij in het speelschema veranderingen kunnen worden aangebracht. Mogelijk gaan de speelrondes naar het begin van januari. Clubs hebben tot en met dit weekend om hun voorkeur door te geven aan de KNVB.

Directeur Toon Gerbrands en zijn collega's hebben dit weekend gesproken over de keuze en hebben de Eindhovense wens meegegeven aan de KNVB. Voor de wedstrijd tussen PSV en Sturm Graz op 25 november is geen oplossing te bedenken, anders dan spelen zonder publiek. Zondagochtend gaf Erik ten Hag aan in Goedemorgen Oranje dat hij het liefst doorspeelt, ook zonder publiek.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties