Ten Hag pleit voor doorvoetballen in de Eredivisie: 'Komt een cruciale fase aan'

door Melle Goekoop 122

Bron ESPN

Ten Hag pleit voor doorvoetballen in de Eredivisie: 'Komt een cruciale fase aan'

door Melle Goekoop 122

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag pleit voor het 'gewoon' doorvoetballen in de Eredivisie, ondanks dat het zonder publiek zal zijn vanwege de huidige coronamaatregelen. De trainer van de Amsterdammers geeft bij Goedemorgen Eredivisie aan dat hij bang is dat het uitstel ten koste zal gaan van het ritme en het voor een overvol programma in het voorjaar zou zorgen.

'Natuurlijk wil je altijd met publiek spelen', begint Ten Hag. 'Maar er komt een cruciale fase aan voor de clubs die Europees spelen. Het is belangrijk dat Nederland daarin goed presteert en dus van belang dat spelers hun ritme behouden. In dat licht bezien is het wellicht beter om door te voetballen.'

Door de oplopende besmettingen is vrijdag aangekondigd dat er de komende drie weken geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden. De KNVB heeft gevraagd aan de Nederlandse profclubs of zij zonder publiek willen doorvoetballen of dat ze de wedstrijden willen uitstellen zodat er wel met fans kan worden gespeeld.

Druk voorjaar

Dat leidt volgens Ten Hag tot een druk voorjaar, waarin Ajax begint aan de knock-outfase van de Champions League. Daarvoor is Ajax inmiddels al gekwalificeerd. 'We moeten ook nadenken of uitstel van wedstrijden dan niet leidt tot een te zware belasting van spelers', aldus de hoofdtrainer van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties