'KNVB wil speelrondes Eredivisie verplaatsen wegens toeschouwersverbod'

door Terrence Riepma 107

Bron De Telegraaf

'KNVB wil speelrondes Eredivisie verplaatsen wegens toeschouwersverbod'

door Terrence Riepma 107

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De KNVB kijkt naar de optie om enkele speelrondes van de Eredivisie te verplaatsen, zo meldt De Telegraaf zaterdagochtend. Reden hiervoor is het toeschouwersverbod dat van kracht gaat dankzij de nieuwe coronamaatregelen.

Doordat het aantal coronabesmettingen weer de pan uitrijzen, voelde het kabinet zich genoodzaakt om Nederland voor minstens drie weken weer deels op slot te gooien. Dat slot komt ook te staan op de stadions, waardoor er in ieder geval tijdens de aankomende drie Eredivisiespeelronden geen toeschouwers aanwezig mogen zijn.

De KNVB gaat dan ook onderzoeken wat voor oplossingen er te vinden zijn om om het toeschouwersverbod heen te werken. Een optie is het verplaatsen van de aankomende drie speelrondes. Deze zouden dan plaatsvinden in de periode van de winterstop.

Ajax in Eredivisie slechts één keer in Johan Cruijff ArenA

Ajax speelt tijdens die drie speelrondes slechts eenmaal in zijn eigen Johan Cruijff ArenA. Dat is tijdens de wedstrijd tegen Willem II op 3 december. Bij de voetbalbond heerst echter wantrouwen over de lengte van de gedeeltelijke lockdown. Mede daardoor zoekt de KNVB nu naar oplossingen om tegen het toeschouwersverbod in te gaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties