'Voetbalclubs doen laatste poging om publiek toe te blijven staan in stadions'

door Terrence Riepma 48

Bron RTV Oost

'Voetbalclubs doen laatste poging om publiek toe te blijven staan in stadions'

door Terrence Riepma 48

Bron RTV Oost

Laatst geüpdatet

Nederlandse voetbalclubs lijken zich er niet bij neer te leggen dat ze hun wedstrijden in ieder geval de aankomende drie weken zonder publiek moeten spelen. Dat meldt RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing vrijdagmiddag via zijn Twitter-account.

Volgens Van Wissing zijn bestuurders van clubs uit het hele land na een video-call een lobby gestart om ervoor te zorgen dat publiek toch nog aanwezig mag zijn tijdens wedstrijden, ondanks de nieuwe maatregelen. Opties om het door te laten gaan zouden aangepaste wedstrijdtijden, geen toegang voor uitpubliek en geen schenking van alcoholische dranken zijn. Ook zouden toeschouwers verplicht kunnen worden om te blijven zitten.

Nieuwe lockdown in aantocht, stadions weer leeg

Eerder op de dag kwam naar buiten dat het kabinet overgaat tot een gedeeltelijke lockdown. Dit komt doordat de coronabesmettingen inmiddels te veel en te hard stijgen in het land. Onder andere sportevenementen worden hiervan de dupe.

Dergelijke evenementen moeten namelijk achter gesloten deuren worden georganiseerd. De voetbalstadions moeten daardoor leeg blijven wanneer een club een wedstrijd speelt. Voor Ajax betekent dit dat de Johan Cruijff ArenA vooralsnog één keer het toneel zal zijn voor een wedstrijd zonder publiek, namelijk die tegen Willem II op 2 december. De kans bestaat echter dat de lockdown zal worden verlengd.

Mocht de kans bestaan dat de lobby van de voetbalclubs geen invloed hebben op de plannen van de overheid, dan ligt er een ander plan klaar volgens VI. De optie is er om de Eredivisie tijdelijk stil te leggen en in te halen door middel van een verkorte winterstop. Dit alles om niet in een leeg stadion te spelen en te voorkomen dat fans zich verzamelen rondom de lege stadions.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties