Reijnders wilde Brobbey niet blesseren tijdens AZ - Ajax: 'Gelukkig kwam ik weg met geel'

door Jesse ter Haar 33

Bron ESPN

Reijnders wilde Brobbey niet blesseren tijdens AZ - Ajax: 'Gelukkig kwam ik weg met geel'

door Jesse ter Haar 33

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Tijjani Reijnders heeft Brian Brobbey nooit willen blesseren, zo vertelt hij bij De Voetbalkantine op ESPN. Tijdens AZ - Ajax, gespeeld vóór de voorbije interlandperiode, deelde de middenvelder een harde trap uit op de enkel van de Ajax-spits, maar hij vertelt het nooit zo te hebben bedoeld.

Tijdens een snelle omschakeling van Ajax besloot Reijnders hard in te grijpen. Hij wilde de aanval stoppen, maar pleegde een aanslag op de enkel van Brobbey. Het talent van Ajax schrok van de trap die hij kreeg, zo bleek uit latere teksten. 'Ze hebben mij nog nooit zo getrapt hoor. Nee, nog nooit. Normaal trekken ze aan mijn shirt of zo', sprak hij twee dagen na AZ - Ajax. Overigens had Brobbey twee dagen na het duel nog flink last van zijn enkel.

Twee weken later komt de AZ-middenvelder erover aan het woord. Hij vertelt een andere bedoeling te hebben gehad. 'Ik wilde de counter eruit halen en raakte hem harder dan verwacht. Je ziet op de beelden ook dat ik schrok. Het was nooit de bedoeling om hem geblesseerd te trappen. Gelukkig kwam ik weg met geel, het had ook rood kunnen zijn. Ik dacht het wel, al helemaal omdat Bas Nijhuis even wachtte. Ik dacht: het kan weleens rood zijn. Gelukkig mocht ik blijven staan.'

Vrijwel meteen stormde Brobbey boos op zijn tegenstander af, maar de twee spraken elkaar naderhand niet meer over het moment. 'Ik heb geen contact met hem gehad', geeft Reijnders aan. 'Na de wedstrijd was Ajax vrij snel van het veld af. En het is niet zo dat ik via app contact met hem heb. Maar het was zeker niet mijn bedoeling om hem zo te raken.'

Interlandperiode van Brobbey

Overigens beleefde Brobbey ondanks de pijn alsnog een vrij succesvolle interlandperiode. In eerste instantie moest hij zich bij Jong Oranje melden, waar hij meteen tweemaal trefzeker was. Het bleken meteen zijn laatste minuten voor de beloften, want samen met Ryan Gravenberch mocht hij - vanwege blessures bij het Nederlands elftal - doorschuiven naar de hoofdmacht. Hij maakte geen minuten, maar was er wel bij tijdens Nederland - België (1-0)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.