Ratings Ajax-spelers in EA Sports FC bekend: Rulli en Berghuis krijgen hoogste beoordeling

door Bram Bark 43

Bron Ajax Esports

Ratings Ajax-spelers in EA Sports FC bekend: Rulli en Berghuis krijgen hoogste beoordeling

door Bram Bark 43

Bron Ajax Esports

Laatst geüpdatet

De ratings van de Ajax-spelers in EA Sports FC zijn bekend. Het online voetbalspel wordt gezien als de opvolger van het populaire FIFA. Steven Berghuis en Gerónimo Rulli ontvangen de hoogste beoordeling van alle Ajax spelers; 81 is de rating die zij toegewezen hebben gekregen.

In FIFA 23 was Dusan Tadić de hoogst beoordeelde Ajacied met een rating van 84. Nu de Serviër is vertrokken naar het Turkse Fenerbahçe wordt hij opgevolgd door Rulli en Berghuis. Laatstgenoemde is wel gedaald, zijn vorige rating was 82. Elf spelers van Ajax hebben een gouden kaart gekregen. Een speler krijgt dat bij een beoordeling van 75 of hoger. Devyne Rensch en Kenneth Taylor zijn deze editie voor het eerst goud. Zij hebben beiden een rating van 75 gekregen.

Van alle nieuwelingen binnen de Ajax-selectie heeft Josip Šutalo de hoogste rating gekregen. De Kroaat heeft een beoordeling van 79. Daarmee staat hij op gelijke hoogte met aanvoerder Steven Bergwijn. Branco van den Boomen en Borna Sosa hebben een beoordeling van 78 gekregen. Chuba Akpom komt er vlak achteraan met 76. Dat is net zo hoog als Brian Brobbey. De laatste gouden Ajax-kaart is voor Remko Pasveer. De doelman heeft een rating van 75. De overige nieuwelingen hebben een zilveren kaart ontvangen.

'Bij Hato mag alles wel omhoog'

Er zijn ook weer nieuwe Ajax-talenten aan het spel toegevoegd. Jorrel Hato is een van die nieuwe gezichten. De verdediger is vorig seizoen doorgebroken in Ajax 1. Hato heeft een rating van 68 gekregen. Taylor reageert op de rating van zijn jonge teamgenoot: 'Bij Hato mag alles wel omhoog'. Van Axel Dongen (65), Silvano Vos (65), Olivier Aertssen (63) en Charlie Setford (60) zijn de andere talenten die een kaart in het spel hebben gekregen.

Alle ratings op een rij

Doelmannen: Rulli (81), Pasveer (75), Gorter (71), Ramaj (68), Setford (60).
Verdedigers: Šutalo (79), Sosa (78), Rensch (75), Medić (72), Ávila (71), Hato (68), Salah-Eddine (67), Kaplan (67), Gaaei (65), Aertssen (63).
Middenvelders: Berghuis (81), Van den Boomen (78), Taylor (75), Tahirović (70), Mannsverk (68), Vos (65).
Aanvallers: Bergwijn (79), Akpom (76), Brobbey (76), Mikautadze (74), Forbs (70), Van Axel Dongen (65).

Ratings Ajax Vrouwen

Naast de rating voor de spelers van Ajax 1 is er sinds dit seizoen ook de mogelijkheid om met de Ajax Vrouwen te spelen. Woensdag werd ook van dat team een lijst met ratings bekend, waarbij Sherida Spitse eruit springt. De captain heeft een algemene beoordeling van 83, waarmee ze de hoogste waardering van de hele club krijgt. Spitse wordt gevolgd door Tiny Hoekstra met een beoordeling van 77, terwijl Kay-lee de Sanders, Nadine Noordam, Ashleigh Weerden en Quinty Sabajo een rating van 76 kregen toebedeeld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.