FIFA-ratings Ajax-spelers bekend: Tadic weer beste speler, flinke upgrade Timber

door BadembaBarrie 47

Bron Ajax TV

FIFA-ratings Ajax-spelers bekend: Tadic weer beste speler, flinke upgrade Timber

door BadembaBarrie 47

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

De ratings van de Ajax-spelers op FIFA 23 zijn bekend. Dusan Tadic is met een rating van 84, evenals de voorgaande paar jaar, door EA tot de beste speler van Ajax uitgeroepen. De nummer twee dit jaar is Steven Berghuis, die op een rating van 82 kan rekenen. Verder kan ook Jurriën Timber tevreden naar zijn kaart kijken. De verdediger heeft een flinke sprong in rating gemaakt, van 75 vorig seizoen, naar 80 dit jaar.

Van de zomeraanwinsten heeft Steven Bergwijn, niet geheel verrassend, de hoogste rating. De aanvaller wordt door EA beoordeeld met een rating van 80. Brian Brobbey kan met zijn rating van 76 ook nog rekenen op een gouden Ultimate Team-kaart, die wordt uitgedeeld bij ratings van 75 of hoger. Calvin Bassey valt, tot zijn duidelijke onvrede, net buiten de gouden boot met een rating van 74, zo valt te zien bij Ajax TV.

Een gouden kaart is dus niet voor Bassey weggelegd, maar voor Remko Pasveer en Edson Álvarez wel. De doelman kan rekenen op een rating van 75, terwijl EA Álvarez een rating van 80 toekent. Ook Owen Wijndal krijgt een gouden kaart, want hij wordt op een rating van 79 ingeschat door EA.

Brobbey lacht om Taylor

Mocht het Bassey enig soelaas bieden, kan hij zich in ieder geval troosten met de wetenschap dat hij niet de enige in de selectie is die naast een gouden kaart grijpt. Zo krijgt Taylor bijvoorbeeld een rating van 73, 3 minder dan zijn maatje Brobbey dus, die daar de humor wel van inziet. 'Je bent niet zo goed he', zegt de spits plagerig over zijn jeugdvriend, als hij de rating ziet.

Naast Taylor en Bassey zal ook Francisco Conceição het voorlopig nog met een zilveren kaart moeten doen. De Portugese dribbelaar krijgt van EA een rating van 72. Daarbij krijgt hij met respectievelijk 80 voor dribbelen en 79 voor snelheid nog wel hoge specifieke ratings, al mag die voor de snelheid wel wat hoger van zijn teamgenoten. 'Hij is wel sneller dan dit', stelt Timber, die wordt bijgevallen door Bergwijn. 'Die snelheid mag wel omhoog.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties