Rondom Ajax: Bassey uitgelachen om zilveren kaart op FIFA 23

door BadembaBarrie 292

Bron AS

Rondom Ajax: Bassey uitgelachen om zilveren kaart op FIFA 23

door BadembaBarrie 292

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Bassey uitgelachen om zilveren kaart op FIFA 23

Een groot deel van de nieuwe ratings van de Ajax-spelers op FIFA 23 is bekend. Calvin Bassey werd samen met Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Jurriën Timber door Aviv Levy Shoshan en Ajax TV uitgenodigd om de onthulling van hun ratings live te bekijken, al zal hij daar gemengde gevoelens aan over hebben gehouden. De heren zagen één voor één hun ratings onthuld worden.

Nadat Bergwijn (80), Timber (80) en Brobbey (76) allemaal een gouden kaart (voor een rating van 75 of hoger) ontvangen hadden, was het Basseys beurt. De verdediger leek de bui van te voren al te zien hangen. 'Ze zijn een beetje disrespectvol over me geweest', vertelt hij lachend in het begin van het filmpje. Vlak voor zijn kaart onthuld wordt, is Bassey nogmaals te horen. 'Als ik zilver zie bro...', nog geen vijf seconden later, wordt zijn vrees bevestigd, tot hilariteit van zijn teamgenoten. Bassey kan er ook om lachen, al moet hij duidelijk wel wat frustratie kwijt. 'Ze zijn te disrespectvol. FIFA is een grap, man. Ik zei het toch.'

Beste talenten FIFA 23 onthuld: Timber in top tien

Jurriën Timber zit bij de top tien beste talenten in FIFA 23. EA Sports brengt donderdag een lijst naar buiten met de beste talenten in het spel. Met een rating van 80 staat Timber op de tiende plek op dit lijstje. Ajax TV komt donderdagavond om 18.00 uur met een YouTube-video, waarin zij de ratings van de rest van het team gaan onthullen. Dit doen zij samen met Calvin Bassey, Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Timber.

Kudus zorgt met goal tegen Liverpool voor enthousiasme bij Right to Dream Academy

Mohammed Kudus heeft in Ghana voor veel blije gezichten gezorgd. De linkspoot scoorde de 1-1 tijdens Liverpool - Ajax en dat maakte veel los in zijn thuisland. Frank Darkwah, journalist bij 442 Ghana, plaatst op zijn Twitterkanaal beelden van een groep talenten van de Right to Dream Academy die het doelpunt van de Ajacied vieren. Voordat Kudus de stap naar Europa zette, was hij ook actief in de genoemde academie.

Maduro behaalt UEFA A-trainersdiploma

Hedwiges Maduro heeft zijn UEFA A-trainersdiploma behaald, zo meldt de oud-Ajacied woensdag via Twitter. In januari 2020 behaalde Maduro zijn UEFA C-diploma en na het behalen van zijn B-diploma is het UEFA A-diploma nu ook binnen. Maduro is momenteel assistent-trainer bij Almere City FC. In april van dit jaar verlengde de oud-Ajacied zijn contract nog in Almere.

Blind speelde honderdste Europese duel tegen Liverpool

Daley Blind heeft dinsdagavond zijn honderdste Europese wedstrijd gespeeld. Ajax ging op bezoek bij Liverpool en Blind begon als linksachter aan dat duel. Op Anfield speelde de Ajacied zijn 71 Europese wedstrijd namens de Amsterdamse club. Daarnaast speelde hij 29 Europese duels namens Manchester United. Tijdens zijn honderdste wedstrijd in Europees verband kreeg Blind nog een grote kopkans namens Ajax, maar de verdediger wist de bal niet binnen te koppen. Ajax verloor uiteindelijk met 2-1 van Liverpool.

Ajacieden terug op trainingsveld na nederlaag tegen Liverpool

De spelers van Ajax zijn woensdagmiddag teruggekeerd op het trainingsveld, zo is te zien op beelden op het Twitterkanaal van Ajax. De club verloor dinsdagavond nog met 2-1 van Liverpool en zodoende lijkt de sfeer bij het betreden van het veld niet al te jolig. De hoofden hangen omlaag en er worden weinig grappen gemaakt. Overigens is de selectie van Ajax nog altijd aanwezig in de stad Liverpool, waar het woensdag dus nog een training afwerkt. De terugreis naar Amsterdam moet nog volgen.

Ajacieden met kaartje die Liverpool-uit misten krijgen scanpunt

Alle Ajacieden die een kaartje hadden voor het duel op Anfield, maar wegens de drukte op onder andere Schiphol niet bij de wedstrijd konden zijn, krijgen van de club toch een scanpunt toegekend. Ajax besloot om bij hoge uitzondering alle Ajacieden met een kaartje een scanpunt toe te kennen. Normaliter krijg je deze pas bij een omwissellocatie, echter kwamen veel mensen daar nooit aan.

Van de Beek toeschouwer bij Youth League-wedstrijd Ajax O18

Donny van de Beek is tijdens de Youth League-wedstrijd Liverpool O19 - Ajax O18 aandachtig toeschouwer bij het hoogste jeugdelftal van zijn oude club. Op beelden van Ziggo Sport is de middenvelder van Manchester United te zien naast onder meer Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar.

Drie spelers van Jong Ajax in KKD Team van de Week

Kik Pieirie, Gabriël Misehouy en Mateja Milovanovic zijn opgenomen in het Keuken Kampioen Divisie Team van de Week. Jong Ajax wist maandagavond op Sportpark de Toekomst met 3-1 te winnen van NAC Breda. Pierie opende de score. Ook Misehouy scoorde. Milovanovic mocht de gehele tweede helft meedoen.

Champions League-hymne klinkt niet voorafgaand aan Liverpool - Ajax

De Champions League-hymne zal dinsdagavond niet klinken voorafgaand aan Liverpool - Ajax, zo weet NUsport uit informatie van de UEFA. In plaats daarvan zal er een minuut stilte in acht worden genomen om stil te staan bij het overlijden van koningin Elizabeth van Engeland. Ook bij de andere Champions League-duels waarbij Britse ploegen in actie komen, Chelsea - Red Bull Salzburg, Manchester City - Borussia Dortmund en Rangers - Napoli, zal de hymne plaatsmaken voor een minuut stilte.

Ünüvar laat zich zien met magistrale assist tijdens Trabzonspor-debuut

Naci Ünüvar is zijn avontuur in Turkije op overtuigende wijze begonnen. De creatieveling wordt door Ajax verhuurd aan Trabzonspor en voor die club maakte hij maandagavond zijn debuut. Hij liet zich meteen zien door het geven van een magistrale assist. Een harde inspeelpass wist hij in één keer te verwerken door een medespeler in scoringspositie te brengen met een hakje. Het leverde succes op, want Trabzonspor scoorde uit de actie.

Litmanen bekijkt training Ajax op Anfield

Jari Litmanen was maandagavond aandachtig toeschouwer tijdens de training van Ajax op Anfield. Dat is te zien op beelden die de Amsterdamse club deelt. Dinsdagavond spelen Ajax en Liverpool tegen elkaar in Engeland. Litmanen speelde voor beide clubs. 'Een interessante wedstrijd voor beide teams, maar ook op persoonlijk niveau wordt het interessant voor mij', vertelt de Ajax-legende in een video van de Amsterdamse club.

Blind kan op Anfield honderdste Europese duel spelen

Daley Blind kan dinsdagavond zijn honderdste Europese wedstrijd spelen, zo schrijft Het Parool. Op 17 december 2008 speelde de Ajacied zijn eerste Europese wedstrijd tegen Slavia Praag met de Amsterdammers. Het duel met Liverpool wordt dinsdag de 71e Europese wedstrijd namens Ajax. Met Manchester United speelde hij 29 keer Europees.

Ajacieden melden zich op veld van Anfield

Ajax traint in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool op Anfield. De Amsterdammers spelen dinsdagavond tegen de Engelse topclub en melden zich maandagavond al op het veld van Anfield voor een laatste training. Dat is te zien op beelden die Ajax deelt via Twitter.

Ajax wist nog nooit te winnen op Anfield

Ajax staat dinsdagavond voor een belangrijke wedstrijd in de Champions League. Op Anfield is Liverpool FC de tegenstander. De Amsterdammers zijn in bloedvorm, terwijl de mannen van Jürgen Klopp te maken hebben met veel tegenslagen. Ajax won echter nog nooit op Anfield. De laatste ontmoeting tussen de twee teams dateert uit 2020. Toen werd er ook voor de Champions League-groepsfase gevoetbald. Door een goal van Curtis Jones won Liverpool met 1-0.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.