Psycholoog Zijerveld hervat werk bij Almere City na uitlatingen over technische staf Ajax

door Timo Suur 57

Bron NOS

Psycholoog Zijerveld hervat werk bij Almere City na uitlatingen over technische staf Ajax

door Timo Suur 57

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Annemieke Zijerveld gaat haar werkzaamheden weer hervatten bij Almere City na een schorsing, zo schrijft de NOS. De psychologe werd vorige week geschorst door de club na haar uitlatingen over de technische staf van Ajax.

'Ik zie zwak leiderschap, gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan en neerslachtig gedrag. Spelers tanken in eerste instantie vertrouwen bij een trainer en de technische staf. Als het misgaat, dan kijken ze naar de bank', vertelde Zijerveld over de technische staf van Ajax bij NPO Radio 1. Almere City liet in een eerder stadium weten niet blij te zijn met de uitspraken van de psychologe, maar er volgden geen verdere stappen vanuit de clubleiding van Almere.

Almere City kwam wel naar buiten met een statement over de uitspraken van Zijerveld. De club hiermee afstand nemen van haar woorden over de technische staf van Ajax. '. 'In de radio-uitzending heeft zij een aantal uitlatingen gedaan vanuit haar expertise als zelfstandig klinisch psycholoog. Almere City FC neemt afstand van deze uitlatingen.' Daarnaast benadrukte de club dat het respect voor andere clubs en collega's erg belangrijk is en zodoende werden de uitspraken van Zijerveld afgekeurd.

Maduro: 'Het is not done om over andere ploegen te praten'

Hedwiges Maduro voelde na deze uitlatingen de urgentie om van zichzelf te laten horen. De voormalig assistent-trainer van Almere City stuurde een appje naar Wilfred Genee om te reageren op de uitspraken. 'Het is inderdaad not done om over andere ploegen te praten, dus als je er zo naar kijkt ben ik het niet met haar uitspraken eens. Zeker niet als je zelf allebei werkzaam bent bij een club in de Eredivisie.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.