Promes gearresteerd in Dubai op verzoek van Nederland

door Ajax Showtime 88

Bron NOS

Promes gearresteerd in Dubai op verzoek van Nederland

door Ajax Showtime 88

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Quincy Promes is in Dubai gearresteerd op verzoek van Nederland, zo meldt de NOS. Het OM Amsterdam meldt in een persbericht dat zij zullen vragen om de uitlevering van de oud-Ajacied.

Promes is in Nederland veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf vanwege drugshandel en het neersteken van zijn neef. Promes werd vorige maand bij verstek veroordeeld tot zes jaar cel voor betrokkenheid bij de smokkel van een grote lading cocaïne. Vorig jaar kreeg hij ook al anderhalf jaar cel voor het steken van zijn neef op een familiefeest.

In een persbericht zegt het OM dat de aanhouding kon gebeuren 'na een constructieve samenwerking tussen de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Nederland'. Het OM voegt eraan toe dat de aangehouden man in alle luxe in Dubai zou verblijven.

Vanwege een trainingskamp van zijn club Spartak Moskou was Promes in Dubai. De rest van de selectie vloog terug naar Rusland, maar Promes werd aangehouden en moest mee naar het bureau. Eerder deze maand kwam al naar buiten dat Nederland met de Verenigde Arabische Emiraten in gesprek was over de uitlevering van Promes.

Uitleveringsverdrag

Nederland heeft sinds 2021 een uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten, waarin is afgesproken dat beide landen personen uitleveren "die worden gezocht met het oog op strafvervolging of tenuitvoerlegging van een onherroepelijk vonnis".

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.