Pelova: 'Eerste reactie was om niet te gaan, omdat ik "mijn" club Ajax niet wilde verlaten'

door NielsOpdam 5

Bron Ajax

Pelova: 'Eerste reactie was om niet te gaan, omdat ik "mijn" club Ajax niet wilde verlaten'

door NielsOpdam 5

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Victoria Pelova wilde in eerste instantie niet vertrekken bij de Ajax Vrouwen. Dat vertelt de voetbalster op de clubwebsite van de Amsterdamse club. Toch vertrekt de Oranje-international wel uit Nederland en tekent zij een contract bij de Arsenal Vrouwen.

Pelova vindt het moeilijk om afscheid te nemen, maar tegelijkertijd ook leuk om naar Arsenal te gaan. Ze hoopte stiekem op een telefoontje van de club uit Londen. 'Na het tweeluik met Arsenal namen ze contact op. Mijn eerste reactie was om niet te gaan, omdat ik "mijn" club Ajax niet wilde verlaten. Na het opschrijven van de voor- en nadelen heb ik de keuze gemaakt.'

Twee redenen voor haar vertrek zijn het wonen in Londen en het spelen in de Premier League. Ook Vivianne Miedema, spits van Arsenal, nam contact op met Pelova. 'Ze heeft me geappt en gaf me advies over het achterlaten van mijn vrienden en de verhuizing.' Daarna moest de international het nieuws vertellen aan haar teamgenoten in Amsterdam. Naar eigen zeggen was ze het meest zenuwachtig voor de reactie van Sherida Spitse.

'Dat vind ik heel lastig en dat heeft er bijna voor gezorgd om hier te blijven'

'Maar zij reageerde heel erg leuk. Net als de trainers. Ik was er heel erg blij mee', vertelt Pelova over de reacties van haar medespeelsters. Nu de voetbalster naar Arsenal vertrekt, moet ze haar beste vriendinnen bij Ajax achterlaten. 'Dat vind ik heel lastig en dat heeft er bijna voor gezorgd om hier te blijven. Uiteindelijk hebben zij hun eigen carrière en ik de mijne.'

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.