Oude bekende van Ajax fluit heenwedstrijd tegen Benfica

door Bas Velzel 11

Bron Voetbal International

Oude bekende van Ajax fluit heenwedstrijd tegen Benfica

door Bas Velzel 11

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Slavko Vincic is de scheidsrechter voor het Champions League-duel tussen Benfica en Ajax van woensdagavond. De door de UEFA aangewezen Sloveen is een oude bekende van de Amsterdammers.

De 42-jarige scheidsrechter floot één keer eerder een duel van Ajax, in het seizoen 2019/20 de heenwedstrijd tussen Ajax en PAOK Saloniki (2-2). Ajax speelde in de derde voorronde van de Champions League tegen de ploeg uit Griekenland en wist zich na een zwaarbevochten zege in de return (3-2) te plaatsen voor de volgende ronde.

Positieve balans voor Nederland

De arbiter floot ook eerder dit seizoen een wedstrijd van Benfica. De play-offwedstrijd tussen de ploeg uit Lissabon en PSV werd ook door de Sloveen gefloten. De Eindhovenaren wisten toen niet verder te komen dan de brilstand tegen de Portugezen (0-0). In totaal floot de Sloveen zeven wedstrijden van Nederlandse clubs. Met een positieve balans, drie zeges, drie keer gelijk en één verlies, zo weet Voetbal International te melden.

Vincic werd overigens in 2020 gearresteerd omdat hij ervan werd verdacht betrokken te zijn geweest bij vrouwen-, wapen- en drugshandel. Al snel werd de arbiter van alle blaam gezuiverd. De rest van arbitrale leiding bestaat woensdag uit Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (beiden assistent-scheidsrechter), Rade Obrenovic (vierde official) en VAR Marco Fritz.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.