Timber en Álvarez op scherp richting heenwedstrijd tegen SL Benfica

door Bart Veenstra 56

Bron Ajax Showtime

Timber en Álvarez op scherp richting heenwedstrijd tegen SL Benfica

door Bart Veenstra 56

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber en Edson Álvarez moeten woensdag in het Champions League-duel met SL Benfica waken voor een nieuwe gele kaart. Bij een gele kaart in de heenwedstrijd van de achtste finales in het miljardenbal zijn zij immers geschorst voor de return in de Johan Cruijff ArenA.

De regels van de UEFA schrijven voor dat een speler bij een derde gele kaart geschorst is voor de eerstvolgende wedstrijd. Bovendien worden de gele kaarten uit de groepsfase meegenomen naar de volgende fase van de Champions League.

In de Champions League wordt een speler ook geschorst bij gele kaart nummer vijf, zeven, negen, etc. Pas na de kwartfinales worden alle gele kaarten kwijtgescholden.

Álvarez pakte dit Champions League-seizoen al vier gele kaarten. De Mexicaan ontbrak eerder wegens een schorsing tijdens de uitwedstrijd tegen Besiktas. Dankzij zijn gele kaart in het zesde groepsduel - Sporting Portugal-thuis - staat hij nu wederom op scherp. Timber staat op dit moment op twee gele kaarten en weet ook dat hij bij een gele kaart in Lissabon geschorst zal zijn voor de return tegen Benfica.

Het duel tussen Benfica en Ajax begint woensdagavond om 21.00 uur. Over drie weken - op dinsdag 15 maart - wordt de return in de Johan Cruijff ArenA gespeeld.

Gele kaarten Ajax in Champions League

Edson Álvarez: 4
Jurriën Timber: 2
Lisandro Martínez: 1
Sébastien Haller: 1
Perr Schuurs: 1

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Ga jij naar Lissabon? Of wil je gewoon volop discussiëren over deze wedstrijd? Praat dan mee in ons forum!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.