Onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag Overmars afgerond: 'Tuchtcommissie doet spoedig uitspraak'

door NielsOpdam 141

Bron Algemeen Dagblad

Onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag Overmars afgerond: 'Tuchtcommissie doet spoedig uitspraak'

door NielsOpdam 141

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag waar Marc Overmars zich bij Ajax schuldig aan zou hebben gemaakt is afgerond, zo bevestigt het Instituut Sportrechtspraak aan het Algemeen Dagblad. Overmars vertrok in februari van vorig jaar bij de Amsterdamse club na diverse meldingen van grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijk personeel.

'De onderzoeksfase is nu afgerond en de aanklager heeft met zijn team van onderzoekers alle feiten verzameld', vertelt directeur Henk van Aller over het onderzoek naar Overmars. 'Het feitenrelaas is met een aangifte voorgelegd aan de tuchtcommissie, die spoedig uitspraak zal doen.' Van Aller verwacht dat de tuchtcommissie binnen enkele weken een uitspraak doet. De uitspraak van de tuchtcommissie zal schriftelijk worden verspreid. Overmars kan daarna eventueel nog in beroep gaan.

In februari 2022 vertrok de voormalig directeur voetbalzaken bij Ajax na verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Overmars zou dickpics hebben gestuurd naar vrouwelijke werknemers van Ajax. Hij legde zijn taken direct neer en vertrok uit Amsterdam. Niet snel na zijn vertrek tekende Overmars een contract bij Royal Antwerp FC, waar hij nog altijd technisch directeur is.

Overmars zit in Antwerpen; Ajax nu opnieuw zonder directeur voetbalzaken

Tijdens het afgelopen seizoen werd de club uit Antwerpen voor het eerst sinds 1957 landskampioen van België. Royal Antwerp speelt dit seizoen ook voor het eerst in de Champions League. Bij Ajax werd Overmars in de transferzomer van 2022 opgevolgd door Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra. Tijdens de afgelopen zomer was Sven Mislintat de directeur voetbalzaken in Amsterdam. De Duitser is inmiddels alweer vertrokken en zo zit Ajax nu opnieuw zonder directeur voetbalzaken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.