Olij kijkt uit naar treffen met Ajax: 'We zijn goed voorbereid'

door Wessel Kroon 25

Bron Sparta Rotterdam

Olij kijkt uit naar treffen met Ajax: 'We zijn goed voorbereid'

door Wessel Kroon 25

Bron Sparta Rotterdam

Laatst geüpdatet

Nick Olij ziet kansen liggen voor Sparta op een resultaat tegen Ajax. De doelman van de Rotterdammers ziet dat er een ander Ajax staat dan een aantal maanden geleden, maar gaat vol vertrouwen richting Amsterdam. Voor de camera's van zijn eigen club - Sparta Rotterdam - blikt hij vooruit op de ontmoeting tussen Ajax en Sparta.

Olij heeft geen extra zenuwen voor het treffen met Ajax en benadert de wedstrijd hetzelfde als andere wedstrijden. 'Ik denk dat je naar elke wedstrijd uitkijkt. Natuurlijk is Ajax iets anders, door het grote stadion en de kwaliteit van de spelers. Maar verder is het niet anders dan een normale wedstrijd. We hebben ons op de juiste manier voorbereid op deze wedstrijd, dus we gaan zien wat ons te wachten staat', aldus de doelman.

Een korte tijd geleden was Ajax nog hekkensluiter in de Eredivisie, maar die situatie is inmiddels anders. Ajax verkeert in goede vorm, zo realiseert Olij zich ook. 'Ajax zit in een stijgende lijn met een aantal goede overwinningen. Het is nu een ander Ajax dan een aantal maanden geleden. We zijn goed voorbereid op de individuele kwaliteiten die Ajax heeft en dat moeten we gaan toepassen. Je weet dat ze met het publiek erachter meer druk op ons zullen zetten. Dan kunnen wij misschien in onze kracht komen.'

Interesse Ajax in Olij

Afgelopen zomer stond Olij nog op de verlanglijst van Ajax. De doelman maakte vorig seizoen indruk onder de lat bij Sparta en had daardoor de interesse van de Amsterdammers gewekt. Uiteindelijk koos Ajax echter voor Diant Ramaj, de huidige eerste doelman. Afgelopen week liet Sparta-sponsor en supporter Dragan Culic, eigenaar van ARBO Rotterdam, weten dat hij verwacht dat Olij in de winterse transferperiode alsnog de overstap naar Ajax zal maken.

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Wedden dat Ajax wint van Sparta? Krijg 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.