Noppert bevestigt: 'Ajax heeft contact gehad met mijn zaakwaarnemer'

door Gino Haverkamp 42

Noppert bevestigt: 'Ajax heeft contact gehad met mijn zaakwaarnemer'

door Gino Haverkamp 42

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zich bij sc Heerenveen gemeld voor Andries Noppert. Dat bevestigt de doelman zelf tegenover Omrop Fryslân. Een transfer zit er echter niet in, aangezien Ajax voor een andere sluitpost is gegaan: Gerónimo Rulli, die inmiddels al gepresenteerd is.

Na het 0-0 gelijkspel tegen RKC Waalwijk verscheen Noppert bij Omrop Fryslân om het over de wedstrijd te hebben, de Oranje-doelman was met een aantal reddingen erg belangrijk voor zijn ploeg, maar ook om de interesse rondom zijn persoon te bespreken. Sinds het afgelopen WK, waar Noppert onverwacht tot eerste doelman werd gebombardeerd, is de berichtgeving rondom zijn toekomst explosief gestegen.Zo werd Ajax ook als toekomstige werkgever genoemd.

Dat nieuws is niet uit de duim gezogen, getuige teksten van Noppert zelf na RKC Waalwijk - sc Heerenveen. 'Ik weet dat ik op een lijstje stond bij Ajax', zegt Noppert. 'Ze hebben ook contact gehad met mijn zaakwaarnemer. Uiteindelijk hebben ze voor een ander gekozen, dat is hun goed recht. Prima', aldus de 28-jarige doelman.

Noppert baalt er niet van dat Ajax niet heeft doorgezet voor hem. 'Als een club je echt wil hebben, dan komen ze wel', legt hij uit. 'En als je als derde op het lijstje staat, dan gaan ze eerst voor een ander. Dat is ze gelukt, mooi voor ze.'

Noppert ziet wel wat er gaat komen: 'Zit hier ook op mijn plek'

De Oranje-international zelf kan overigens weinig met alle transfergeruchten rondom zijn persoon. 'Mooie verhalen zijn er altijd, maar zolang er niets concreets is en niemand zich meldt bij de club, hoef ik al die verhalen niet te horen.' Pas wanneer iets concreets is, is het de moeite waard er op in te gaan, zo vindt hij. 'Anders speel ik hier en ik zit hier ook op mijn plek.'

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.