Nagtzaam over kwestie Taylor: 'Als prestaties uitblijven, gaan fans afstand nemen van een speler'

door Jari Perridon 293

Bron Algemeen Dagblad

Nagtzaam over kwestie Taylor: 'Als prestaties uitblijven, gaan fans afstand nemen van een speler'

door Jari Perridon 293

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Fabian Nagtzaam, voorzitter van de Supporters Vereniging Ajax, is het eens met het statement van de AFCA Supportersclub dat maandag naar buiten werd gebracht. Dit laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. Volgens Nagtzaam is het geen goede zaak om de kritiek op één persoon te uiten. In dit geval Kenneth Taylor, wiens wissel met gejuich werd ontvangen afgelopen zondag in de Johan Cruijff ArenA.

Taylor ligt al langere tijd onder een vergrootglas bij het Ajax-publiek en krijgt veel kritiek. Maar waarom juist hij zoveel kritiek krijgt, vindt Nagtzaam lastig uit te leggen. 'Het publiek van Ajax is superkritisch. In mijn ogen is het puur een beoordeling van zijn spel over langere tijd. Hij zit nu 2,5 jaar bij het eerste. Dat wordt als lang gezien, maar hij is natuurlijk nog steeds jong. Zeker eigen jongens krijgen aanvankelijk meer krediet dan aankopen. Maar als prestaties uitblijven, komt een punt dat fans massaal afstand nemen van een speler', stelt hij.

Veel supporters nemen het Taylor kwalijk dat hij zich niet aan de sportieve malaise weet te onttrekken en vooral dat hij niet zo hard werkt als dat men zou verwachten. Veel mensen stellen dat de jonge middenvelder vooral zonder bal meer arbeid kan leveren. De pas 21-jarige middenvelder erkende dit in een eerder interview met het Algemeen Dagblad. Ook het rendement van Taylor is dit seizoen zorgwekkend, met pas één goal en drie assists drukt hij allesbehalve zijn stempel op het wankele elftal van trainer John van 't Schip.

Eerdere uitingen

Er zijn ook nog uitingen van vorig seizoen waar Taylor zich destijds niet populair mee maakte bij de achterban. Tijdens een bekerduel met FC Den Bosch, in januari 2023, juichte de jongeling provocerend. En ook in een duel met FC Emmen vlak voor het WK in Qatar, juichte de middenvelder met een vinger voor de mond. Vanuit kamp Taylor wordt nog altijd vermoed dat hem dat verweten wordt. Nagtzaam denkt daar anders over. 'Onzin. Supporters hebben een korte-termijn-geheugen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.