'Motie van wantrouwen op komst bij Ajax: Van Praag, Van Wijk en Blind moeten vrezen'

door Bart Veenstra 623

Bron NOS Studio Voetbal

'Motie van wantrouwen op komst bij Ajax: Van Praag, Van Wijk en Blind moeten vrezen'

door Bart Veenstra 623

Bron NOS Studio Voetbal

Laatst geüpdatet

De bestuursraad van Ajax zou snel afscheid willen nemen van Michael van Praag als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. Een motie van wantrouwen jegens de RvC bij Ajax lijkt dan ook aanstaande. In dat geval zouden nog meer leden van de RvC moeten wijken, zo meldt Arno Vermeulen in NOS Studio Voetbal.

Volgens Vermeulen heeft de bestuursraad het er voor over dat er meer leden van de RvC moeten vertrekken, als dat zou betekenen dat Van Praag in ieder geval vertrekt. 'Er staat een motie van wantrouwen te wachten ten opzichte van Van Praag', zegt Vermeulen, die spreekt over een 'guerillaoorlog tussen Michael van Praag en Alex Kroes'.

Van Wijk en Blind ook weg uit de RvC van Ajax?

Mocht de motie aanvaard worden, zullen naast Van Praag ook commissarissen Leo van Wijk en Danny Blind worden weggestuurd. 'Het is een enorme stap, maar dat hebben ze er wel voor over', beweert Vermeulen, die daarnaast aangeeft dat de supporters van Ajax 'anti-Van Praag' zijn.

ajax supporters
Supporters van Ajax brengen een duidelijke boodschap over.

Vermeulen verwacht dat Van Praag uiteindelijk niet langer kan aanblijven als voorzitter van de RvC van Ajax. Ik denk dat Kroes er beter voor staat. Als je de fans achter je hebt en er dreigt een motie van wantrouwen... Er is 25 april nog een ledenvergadering, desnoods 21 mei nog een buitengewone vergadering van aandeelhouders... Ik denk dat het niet houdbaar is en hij het onderspit gaat delven. En dat Kroes er uiteindelijk toch als winnaar uitkomt, óf de AFM (Autoriteit Financiële Markten, red.) moet toch onderzoek gaan doen en hem een flinke douw geven.'

Zondag kwam al naar buiten dat drie leden van de RvC binnenkort zullen opstappen. Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen hebben ervoor gekozen terug te treden uit de RvC van Ajax. Het drietal stelt hun positie beschikbaar en zal de taken zo spoedig mogelijk overdragen aan nieuwe leden, zo wist Ajax zondag te melden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.