Mosman, Schlick en Van Oevelen kondigen vertrek uit Raad van Commissarissen aan

door Justin Fokkens 935

Mosman, Schlick en Van Oevelen kondigen vertrek uit Raad van Commissarissen aan

door Justin Fokkens 935

Laatst geüpdatet

Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen hebben ervoor gekozen terug te treden uit de Raad van Commissarissen van Ajax. Het drietal stelt hun positie beschikbaar en zal de taken zo spoedig mogelijk overdragen aan nieuwe leden, zo meldt Ajax op de officiële website.

De Raad van Commissarissen van Ajax ligt momenteel onder vuur. Zo werd zaterdagavond nog bekend dat de bestuursraad van de Amsterdamse club een brief aan het toezichthoudend orgaan heeft gericht met het verzoek het ontslag van algemeen directeur Alex Kroes te heroverwegen.

Met het vertrek van de drie commissarissen wordt een nieuw hoofdstuk aan de bestuurlijke chaos bij Ajax toegevoegd. De Raad van Commissarissen wordt verder onder meer verweten onvoldoende toezicht op het transferbeleid van oud-technisch directeur Sven Mislintat te hebben gehouden.

Mosman, Schlick en Van Oevelen geven aan dat 'de discussie zich nu te veel rondom hun persoon concentreert, terwijl deze gericht zou moeten zijn op de inhoud.' Daartoe is het drietal tot de conclusie gekomen dat het beter is hun positie ter beschikking te stellen. Er zal nu, conform de statuten van de Nederlandse recordkampioen, een proces in gang worden gezet om tot de benoeming van nieuwe leden over te gaan.

Zoektocht naar opvolgers

Michael van Praag, president-commissaris van Ajax, geeft aan het vertrek te betreuren. 'Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren. Mede namens de andere RvC-leden Leo van Wijk en Danny Blind wil ik hen alle drie bedanken voor het tomeloos inzetten van hun bedrijfsmatige kennis en ervaring voor onze club. Wij gaan hard aan de slag om opvolgers voor hen te vinden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.