AFCA Supportersclub wil Kroes behouden: 'Gaat om de strafmaat die erbij hoort'

door Brent Tomassen 93

Bron AFCA Supportersclub

AFCA Supportersclub wil Kroes behouden: 'Gaat om de strafmaat die erbij hoort'

door Brent Tomassen 93

Bron AFCA Supportersclub

Laatst geüpdatet

De AFCA Supportersclub heeft zaterdag een statement naar buiten gebracht waarin het stelt dat Alex Kroes aan moet blijven als algemeen directeur van Ajax. De Raad van Commissarissen is voornemens om de schorsing van Kroes vanwege handelen met voorwetenschap om te zetten in een ontslag.

‘De afgelopen twee weken is er voldoende gezegd en geschreven over de situatie rondom Alex Kroes. Uiteindelijk gaat het niet meer om de schuldvraag, maar om de strafmaat die daarbij hoort', opent het statement op de website van de AFCA Supportersclub. 'Dit hebben wij ook aangegeven tijdens de gesprekken die wij met Michael van Praag en de Ajaxdirectie hebben gevoerd. De snelheid, de stelligheid en de wijze waarop Van Praag aangeeft dat ontslag de enige optie is, heeft ons enorm gestoord. Er zijn meerdere wegen die naar Amsterdam leiden. Elke situatie en omstandigheid is anders en er moet per geval beoordeeld worden.'

De AFCA Supportersclub hoopt, tegen de woorden van Van Praag in, dat Kroes kan aanblijven in de functie die hij sinds 15 maart 2024 zou bekleden. 'Wij geloven immers in zijn visie en kwaliteiten. De afgelopen weken doen wij er dagelijks achter de schermen alles aan om Kroes in zijn functie te houden. Wel blijven wij afhankelijk van de deskundigheid van juristen.' Van Praag zelf gaf meerdere keren aan dat het advies van de juristen die hij sprak was om Kroes te schorsen.

'Uit werkelijk niets blijkt dat dit een kwalitatief goed onderzoek is geweest'

Aan de andere kant staat in het statement dat de AFCA Supportersclub vindt dat de aankondiging van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) geen goede weergave geeft van zowel de redenen waarom Kroes geschorst is als de resultaten van het KPMG-rapport over mogelijk belangenverstrengeling van Sven Mislintat. 'Uit werkelijk niets blijkt dat dit een kwalitatief goed onderzoek is geweest. Het lijkt wat ons betreft op een rapport waarvan van tevoren bekend was wat de uitkomst zou zijn.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.