Meulensteen was dichtbij rol bij Ajax: 'Ten Hag belde me op, hij zag een rol voor mij in zijn staf'

door Cristian de Jong 11

Bron Voetbal International

Meulensteen was dichtbij rol bij Ajax: 'Ten Hag belde me op, hij zag een rol voor mij in zijn staf'

door Cristian de Jong 11

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

René Meulensteen is dichtbij een rol bij Ajax geweest. De huidige assistent van Australië vertelt bij Voetbal International over de mogelijkheid die toen aan hem is aangeboden door voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag.

Het scheelde niet veel of Meulensteen was actief bij Ajax. 'Ten Hag belde me op, hij zag een rol voor mij in zijn staf', vertelt Meulensteen. Toch weigerde hij dit aanbod. 'Ik had in die periode mijn woord al aan Australië gegeven. Als ik mijn woord geef, houd ik me daar aan.'

Meulensteen vertelt vervolgens dat hij geen moment spijt heeft gehad om voor Australië te kiezen. 'Het was een kans, maar ik kan daar geen spijt van hebben omdat ik dit avontuur met overtuiging aanging', aldus Meulensteen. Australië is ook actief op het huidige WK in Qatar. Zij speelde dinsdag hun openingsduel met Frankrijk. Ondanks een voorsprong verloor Australië met dikke cijfers van de regerend wereldkampioen: 4-1.

Ook benaderd door Oranje

Naast Ajax was Meulensteen ook dichtbij een rol bij Oranje. 'Dat was in 2016 toen Danny Blind bondscoach was. Ruud van Nistelrooij haakte af als assistent, ik heb een gesprek gehad', vervolgt Meulensteen, die vervolgens vertelt dat Dick Advocaat de voorkeur boven hem kreeg om de media tevreden te stellen. 'Dat was een serieuze mogelijkheid om iets bij het Nederlands elftal te doen. Dat zag ik wel zitten uiteraard. Blind heeft mij netjes gebeld en ik heb ze succes gewenst.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.