Wijffels: 'Klaassen gaat volgens mij spelen tegen Ecuador'

door Jesse ter Haar 87

Bron Algemeen Dagblad

Wijffels: 'Klaassen gaat volgens mij spelen tegen Ecuador'

door Jesse ter Haar 87

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen zal tijdens Nederland - Ecuador in de basis starten, zo verwacht Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad. De Ajacied lijkt de tienpositie in te nemen tegen de Zuid-Amerikanen en daarmee kan hij een vervolg geven aan zijn invalbeurt tegen Senegal.

In de afgelopen dagen hoorde Wijffels meerdere spelers van Ajax aan en zij lijken het volgens hem wel lekker te vinden om even niet in Amsterdam te zijn. 'Ik heb het idee dat ze niet graag meer worden gevraagd naar de situatie bij Ajax. Berghuis zei dat het is afgesloten, Blind heeft gezegd dat hij ervan baalt en dat het beter moet', constateert hij.

'Ik denk dat ze bij Ajax een enorm probleem hebben, want volgens mij zijn de spelers helemaal klaar met hoe het daar gaat', vervolgt Wijffels, die het idee heeft dat het vergelijkingsmateriaal met Oranje voor Ajax niet goed is. 'Nu merken ze bij Oranje dat de sfeer anders is en dat er duidelijkheid is. Als het woord Ajax dan valt, hebben ze zoiets van: alsjeblieft niet zeg.'

Bij het Nederlands elftal brengt Louis van Gaal duidelijkheid. Volgens Wijffels is dat precies wat eraan ontbreekt bij Ajax. 'Klaassen zou meer willen spelen en hij gaat volgens mij tegen Ecuador spelen. Op de tienpositie. Hij zegt dat het bij Van Gaal helemaal duidelijk is wat zijn rol is. Als hij er tegen Senegal dan in moet, dan is dat duidelijk en uitgesproken. Bij Ajax is er niets duidelijk.'

Nederland - Ecuador

De wedstrijd tussen Nederland en Ecuador wordt vrijdagmiddag om 17.00 uur afgetrapt. De koppositie in Groep A op het WK staat hierbij op het spel. Beide landen wonnen hun eerste wedstrijd met 0-2 en kunnen zichzelf zodoende een goede dienst bewijzen. In aanloop naar het treffen met Ecuador geeft Van Gaal op vrijdag nog een persconferentie. Het persmoment begint om 12.45 uur.

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.