Endt lovend over speler Ecuador: 'Dat zou er eentje kunnen zijn voor Ajax'

door Cristian de Jong 43

Bron VoetbalNieuws

Endt lovend over speler Ecuador: 'Dat zou er eentje kunnen zijn voor Ajax'

door Cristian de Jong 43

Bron VoetbalNieuws

Laatst geüpdatet

David Endt ziet in Ángelo Preciado, de rechtsback van KRC Genk, een mogelijke aanwinst voor Ajax. Preciado komt uit Ecuador en speelt momenteel op het WK in Qatar. Dit zal dus betekenen dat Preciado het aankomende vrijdag zal opnemen tegen het Nederlands elftal.

Endt volgt het Zuid-Amerikaanse voetbal op de voet en kan dus veel vertellen over de rechtsback. 'Die vind ik heel interessant. Hij heeft technische kwaliteiten, snelheid, drang naar voren en verdedigende capaciteiten', zegt Endt tegenover VoetbalNieuws.

De ESPN-commentator stelt dat Preciado een goede aanwinst voor Ajax zou zijn. 'Bij Genk hebben ze goed opgelet, want ik dacht: nou dat zou er ook eentje kunnen zijn voor Ajax.' De rechtsback speelt regelmatig bij Genk en heeft dus al ervaring in een Europese competitie. Endt is dan ook erg lovend over Preciado. 'Hij is een van de meest veelbelovende spelers van Zuid-Amerika.'

Ecuador vergelijkbaar met Senegal

Vrijdag speelt Oranje dus tegen Preciado en Ecuador. Endt weet te vertellen dat de Zuid-Amerikanen te vergelijken zijn met Senegal, waar het Nederlands elftal al van wist te winnen. 'Ik denk dat ze elkaar qua kracht niet veel ontlopen. Senegal heeft veel spelers die actief zijn in internationale competities, maar dat geldt ook voor Ecuador.' Endt waarschuwt Oranje. 'Dat zijn allemaal spelers met een grote potentie die goed getraind zijn. Onderschat ze echt niet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.