Klaassen geniet van sfeer bij Oranje: 'Zijn hier om de wereldbeker te winnen'

door Jesse ter Haar 2

Bron De Telegraaf, Trouw

Klaassen geniet van sfeer bij Oranje: 'Zijn hier om de wereldbeker te winnen'

door Jesse ter Haar 2

Bron De Telegraaf, Trouw

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen en Steven Bergwijn zijn blij met de sfeer die Louis van Gaal weet te creëren bij het Nederlands elftal. Zo mochten deze week de familieleden van de internationals de training bezoeken en dat doet een mens goed.

'We zijn een hechte groep en hebben het altijd heel leuk samen. De sfeer is hartstikke goed', zo spreekt Klaassen, opgetekend door De Telegraaf. 'Er is niet snel een probleem bij ons. Het helpt ook dat je wint. Dan zie je vrolijke gezichten. Wij zijn hier voor één doel en dat is om de wereldbeker te winnen.'

Eerder deze week mochten de spelers van Oranje dus hun naasten verwelkomen langs het trainingsveld. Het zorgt voor een welkom stukje ontspanning tijdens een serieus toernooi. 'Ik denk dat het voor iedereen goed is. We hebben onze familie en kinderen een tijdje gemist. Dan is het mooi om iedereen weer te zien. Dat geeft energie. Iedereen was heel blij en heeft een fantastische dag gehad.'

Tot slot vertelt Klaassen over het perspectief dat hij onder leiding van Van Gaal heeft bij het nationale team. 'Hij is gewoon heel duidelijk in wat hij van je wil. Het maakt hem niet zoveel uit hoe het bij je club gaat, hij kijkt er meer naar hoe je het bij Oranje hebt gedaan. In de groep zegt hij dingen over iedereen. Dan is ook voor iedereen duidelijk wat hij van je vindt', citeert Trouw hem.

Klaassen en Bergwijn denderen door

Vrijdag spelen Klaassen en Bergwijn de volgende wedstrijd met het Nederlands elftal. Na de 0-2 zege op Senegal neemt Nederland het dan op tegen Ecuador, dat op haar beurt met 0-2 van Qatar won. De winnaar van het duel op vrijdag pakt zodoende koppositie in Groep A. De laatste wedstrijd van Nederland in de groepsfase is op dinsdag. Dan is Qatar de tegenstander.

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.