Mazraoui: 'Toen ik dat hoorde was ik overtuigd en is het mijn nummer geworden'

door Gino Haverkamp 16

Bron Voetbal International

Mazraoui: 'Toen ik dat hoorde was ik overtuigd en is het mijn nummer geworden'

door Gino Haverkamp 16

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Dat Noussair Mazraoui bij Ajax met rugnummer 12 heeft gespeeld, heeft een bijzondere reden. Aan Voetbal International vertelt de naar Bayern München vertrekkende Ajacied dat het namelijk een bewuste keuze van Erik ten Hag was om hem met dat nummer achterop zijn wedstrijden te laten spelen.

Toen Mazraoui in het seizoen 2017/18 debuteerde in Ajax 1, speelde hij met rugnummer 40. Het jaar erop kreeg hij nummer 12 en brak hij ook daadwerkelijk door als rechtervleugelverdediger. 'In de voorbereiding dwong ik steeds meer mijn kans af. Ik voelde me lekker, kreeg vertrouwen van de trainer en als rechtsback groeide ik in mijn rol', memoreert hij.

Zijn rugnummer verbaasde Mazraoui echter wel. 'Ik weet nog dat ik dacht: Wat is dat nou weer voor nummer? Dus ik als jong ventje toch maar bij de trainer aankloppen en vragen waarom ik dat nummer kreeg.' Ten Hag had daadwerkelijk nagedacht over de keuze voor nummer 12 en legde dat uit aan de piepjonge Mazraoui. 'Ik zat volgens hem zo dicht tegen de basis aan dat rugnummer 12 op zijn plaats was. Haha, toen ik dat hoorde, was ik overtuigd en is het vervolgens mijn nummer geworden.'

'Was geweldig om met Erik ten Hag samen te werken'

Zowel Mazraoui als Ten Hag sluiten na dit seizoen de deur bij Ajax. Mazraoui vertrekt dus naar Bayern München, Ten Hag wordt coach van Manchester United. Mazraoui koestert de tijd die hij met de oefenmeester heeft doorgebracht. 'Hij hielp me in het begin vooral op tactisch vlak, maar daarna ook met allerlei andere zaken, zoals mijn lifestyle en mijn aanvallende ontwikkeling. Een toptrainer, die heel belangrijk voor mij is geweest en met wie we grote successen hebben behaald.’

Denk je dat Ajax het seizoen in stijl afsluit? Zet in op een Amsterdamse zege op Vitesse en krijg 1,44 keer je inzet terug. Meer wedtips vind je op Sportbookies.nl. Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.