Martínez en Tagliafico in Argentijnse selectie voor 'Finalissima'

door Bart Veenstra 48

Bron Argentijnse voetbalbond

Martínez en Tagliafico in Argentijnse selectie voor 'Finalissima'

door Bart Veenstra 48

Bron Argentijnse voetbalbond

Laatst geüpdatet

Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico zijn door bondscoach Lionel Scaloni opgenomen in de Argentijnse selectie voor de 'Finalissima'. Op woensdag 1 juni speelt het Argentijnse elftal, dat de Copa América won, een wedstrijd tegen EK-winnaar Italië.

De vriendschappelijke interland tussen de winnaars van het EK en de Copa America wordt gespeeld om de start van de samenwerking tussen de UEFA en de CONMEBOL te vieren. Beide confederaties ondertekenden eind 2021 een protocol om een samenwerking tot 30 juni 2028 aan te gaan.

Ook Senesi in selectie Argentinië

Namens Ajax behoren Martínez en Tagliafico tot de selectie van Argentinië. Het zou betekenen dat Martínez hersteld is van zijn blessure. De laatste wedstrijden van het seizoen bij Ajax stond hij namelijk aan de kant. Ook Marco Senesi is geselecteerd voor Argentinië. De verdediger van Feyenoord kent ook Italiaanse roots, maar heeft een voorkeur voor het spelen voor Argentinië.

In de selectie van Argentinië is verder ruime voor grote namen als Lionel Messi, Paulo Dybala, Angel Di Maria en Lautaro Martínez. Het duel tussen Argentinië en Italië wordt overigens gespeeld op Wembley (Londen).

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties