Maduro ondanks grote nederlaag in Klassieker hoopvol: 'Ajax komt er zeker bovenop'

door Cristian de Jong 63

Bron ESPN

Maduro ondanks grote nederlaag in Klassieker hoopvol: 'Ajax komt er zeker bovenop'

door Cristian de Jong 63

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro is teleurgesteld met het resultaat dat Jong Ajax maandagavond behaalde op Sportpark de Toekomst tegen FC Den Bosch. De talenten uit Amsterdam verloren met 0-2 en voor gelegenheidscoach Maduro betekende dat de tweede nederlaag in twee dagen. Daarnaast vertelt de trainer nog flink te balen van de grote nederlaag van het eerste elftal van Ajax in De Klassieker tegen Feyenoord.

Maduro opent voor de camera's van ESPN over de nederlaag van Jong Ajax tegen FC Den Bosch. 'Teleurstellend natuurlijk. Het is een hele andere dag dan gisteren (zondag, red.), die vond ik nog pijnlijker. Maar vandaag ook teleurstellend dat je verliest, dat is duidelijk.' Een dubbelslag van Kacper Kostorz zorgde uiteindelijk dat de drie punten mee naar Noord-Brabant gingen.

'Voor iedereen die van Ajax houdt is het heel lastig'

Voor Maduro is het dus zijn tweede nederlaag in korte tijd, nadat hij het eerste elftal van Ajax met 6-0 onderuit zag gaan in de Kuip. 'Het dreunt wel even door', geeft hij dan ook aan. 'Voor iedereen die van Ajax houdt, ook voor mij, is het heel lastig.' Ondanks de pijnlijke cijfers wil Maduro de hoop op een goed einde van het seizoen niet opgeven. 'Je moet ook naar de toekomst kijken. We hebben nog vijf wedstrijden met het eerste. We spelen nog ergens voor, dus we moeten de focus daarop leggen.'

'We kunnen het niet meer veranderen. We moeten het goed evalueren, want we moeten verder.' Maduro eindigt zijn gesprek met vertrouwen richting de club. 'Eén ding kan ik wel zeggen: Ajax komt er zeker bovenop.' Of dat zo gaat zijn, gaat snel duidelijk worden. Ajax neemt het aankomende zondag in eigen huis op tegen de nummer drie van de Eredivisie, FC Twente.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.