'Leicester City kwam in beeld, maar Ocampos wilde per se naar Ajax'

door NielsOpdam 107

Bron Kick-off Podcast

'Leicester City kwam in beeld, maar Ocampos wilde per se naar Ajax'

door NielsOpdam 107

Bron Kick-off Podcast

Laatst geüpdatet

Leicester City kwam ook nog in beeld voor Lucas Ocampos, maar de aanvaller wilde per se naar Ajax. Dat vertelt Mike Verweij in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. De Amsterdammers wilden Ocampos in eerste instantie kopen, maar nadat de Raad van Commissarissen daar een stokje voor stak werd de Argentijn gehuurd van Sevilla.

Foto: AJAX

Volgens Verweij stuurde Ajax Ocampos terug naar Spanje, nadat de koopdeal was geklapt. 'Omdat Hamstra, Huntelaar en Edwin van der Sar zich aan hele duidelijke afspraken met de commissarissen niet hadden gehouden. Toen zei de RvC: "Als je je daar niet aan gehouden hebt, stuur hem maar terug, want op deze manier gaat het hem niet worden".'

De Ajax-watcher van De Telegraaf vertelt dat de Raad van Commissarissen en Hamstra, Huntelaar en Van der Sar van tevoren hebben overlegd. Volgens Verweij werd er een marge aangegeven voor het totaalpakket. 'Als je je dan vervolgens als directie en technisch manager daar niet aan houdt, dan weet je dat er een streep doorheen gaat. Heel professioneel is het niet.' De RvC vond het totaalpakket van 45 miljoen euro voor Ocampos veel te gortig.

'Leicester City kwam in beeld, maar hij wilde per se naar Ajax'

Daarna is de aanvaller teruggegaan naar Sevilla. 'In de tussentijd kwam er een grote Engelse club tussendoor, die hem wilde kopen. Gek genoeg wilde Ocampos, die als een kleine jongen was behandeld en teruggestuurd was naar Spanje, toch heel graag bij Ajax spelen. Leicester City kwam in beeld, maar hij wilde per se naar Ajax.'

Keert Steven Bergwijn tijdens Ajax - SC Cambuur terug op het scorebord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.